Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μαξίμου σε Νέα Δημοκρατία: Αιδώς!

Μαξίμου σε Νέα Δημοκρατία: Αιδώς!

Με ένα σκληρό non paper απαντούν κυβερνητικές πηγές στην επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός για την συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια.

Αναφέρουν:

Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής.
Αυτοί που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 25,61 δισ. ευρώ τη διετία 2012 -2014.
Αυτοί που εκτόξευσαν την ελαστική εργασία στο 60% του συνολικού μεριδίου της απασχόλησης.
Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64%.
Αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens.
Αυτοί που υπέγραφαν συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα.
Αυτοί που χρωστάνε εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή.
Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης.
Αυτοί που σήμερα, υπόσχονται να απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έτσι τους επιτάσσει η ιδεολογία τους.
Αυτοί που σήμερα εξαγγέλλουν νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μάλιστα παιδιατρικών.
Αυτοί που σήμερα δεσμεύονται να μετατρέψουν τη χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βαθαίνοντας την απορρύθμιση της εργασίας, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα.
Αυτοί που σήμερα παρακαλούν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπογράψουν τόσα και άλλα τόσα από τα αντικοινωνικά μέτρα που προτείνει η ακραία πτέρυγα των δανειστών.
Αυτοί λοιπόν, έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται.
Να ψεύδονται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.
Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία.
Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του.
Αιδώς!
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε