Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μαλλιά – κουβάρια στην Εξεταστική της Siemens

Μαλλιά – κουβάρια στην Εξεταστική της Siemens

Η Ν.Δ. μιλά ευθέως για αντισυνταγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και εκφράζει την έντονη αντίδραση της στην ενέργεια του Προέδρου της Εξεταστικής. 
 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την Κυβερνητική παράταξη και τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη για… συνταγματική εκτροπή. Συγκεκριμένα καταγγέλει ότι κατά την ολιγόλεπτη απουσία των βουλευτών της από την Επιτροπή ο κ. Βαλυράκης συνέταξε έγγραφο στο οποίο αναγράφεται πως… ομόφωνα η Εξεταστική ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία αποφασίστηκε να μην υπάρξει αναστολή των καθηκόντων του Νίκου Ζαγοριανού. 

Στο μεταξύ σήμερα η Εξεταστική ανακοίνωσε πως τα μέλη που θα καταρτίσουν τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που θα κληθούν στην Επιτροπή, θα είναι ο Παντελής Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Τζαβάρας από τη Ν.Δ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κόμματα προσανατολίζονται στην κλήτευση των πρώην υπουργών Χρ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου και Ευ. Μαλέσιου (από ΠΑΣΟΚ) και Μ. Λιάπη, Κ. Χατζηδάκη, Ευρ. Στυλιανίδη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Π. Χηνοφώτη και Πρ. Παυλόπουλου (από τη Ν.Δ.). 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν έλειψαν και τα… απρόοπτα. 

Δύο μάρτυρες, οι κύριοι Γεώργιος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας αρνήθηκαν να παραστούν ενώπιον της Εξεταστικής και κατέθεσαν δια… υπομνήματος. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για στελέχη της Γερμανικής εταιρείας – έμπιστα άτομα – του Μιχάλη Χριστοφοράκου που φέρονται να είναι οι ενδιάμεσοι διακινητές του «μαύρου» πολιτικού χρήματος της Siemens που διοχετευόταν προς την Αθήνα από το 2000 μέχρι και το 2005. 

Στην επιστολή – υπόμνημα οι δύο μάρτυρες αναφέρουν πως προτιμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους να καταθέσουν με αυτό τον τρόπο, επειδή έχουν χαρακτηριστεί κατηγορούμενοι από τη Δικαιοσύνη. 

Μέσα στα μέσα της εβδομάδας η Εξεταστική αναμένει από τη Δικαιοσύνη να της αποστείλει όλους επίμαχους λογαριασμούς, ενώ να σημειώσουμε ότι παρατηρείται κωλυσιεργία ως προς το αίτημα που αποφασίστηκε να απευθύνουν προς την Τράπεζα της Ελλάδας για τη συνδρομή στην εξέταση των λογαριασμών από ειδικούς εμπειρογνώμονες. 

Την Τρίτη, το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής θα περάσουν ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Καταβάτης  (για την   τροποποίηση της σύμβασης για το C4I το 2004) και ο Γενικός Διευθυντής της Siemens Παναγιώτης Ξυνής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε