Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μανιτάκης: δεν υπάρχει κόντρα με το υπουργείο Οικονομικών

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2013 | 12:22
Πρώτη δημοσίευση: 07.03.2013 | 12:22

Για “αγαστή συνεργασία” κάνει λόγο ο Αντώνης Μανιτάκης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα ότι υπάρχει κόντρα με το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο Υπουργός μιλά για μείωση των θέσεων που πλεονάζουν με ταυτόχρονη ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την Τρόικα.

Παρ’ όλ’ αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα ήθελε να τονίσει ότι σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Την περίοδο αυτή είναι φυσικό ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.

Αμετάθετος στόχος του Υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν. Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης. Και αυτό φροντίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

“Όχι” σε μειώσεις φόρων, ρυθμίσεις δανείων και χρεών στο Δημόσιο – Η τρόικα είπε “ναι” μόνο στις απολύσεις στο Δημόσιο

Δημόσιο: λίστα με 12.500 ονόματα σε 7 μέρες θέλει η τρόικα   Διαδώστε αυτό το άρθρο