Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρκογιαννάκης: “Δεν παραιτούμαι. Θα κάνω τη δουλειά μου μέχρι τέλους”

Μαρκογιαννάκης: “Δεν παραιτούμαι. Θα κάνω τη δουλειά μου μέχρι τέλους”

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει νέα “καρφιά” για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη θέση του: “Αυτό θα ήταν ο ευσεβής πόθος εκείνων που προσπαθούν να με εκβιάσουν τόσο καιρό. Ο Μαρκογιαννάκης δεν εκβιάζεται! Εγώ έχω περάσει τόσα πολλά στην πολιτική μου σταδιοδρομία…! Όπως είπα και σε κάποιον συνάδελφό σας, εγώ δεν είμαι μοσχαναθρεμμένος, γεννήθηκα στο χωράφι, μεγάλωσα στο χωράφι… Έχω 15 χρόνια ΟΓΑ, έχω γίνει εισαγγελέας, δικηγόρος πρώτης γραμμής…! Όταν έγινα πολιτικός δεν μπήκα στο σύστημα και το σύστημα με έχει “ξεσκίσει”, αλλά έχω μείνει όρθιος και οι Χανιώτες δεν είναι κακοποιοί να με εκλέγουν 25 χρόνια συνεχόμενα”.

Στη συνέχεια, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανακοίνωσε πως αύριο, εκτός απροόπτου, 3μελές κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε παρουσία τους να μετεγγραφεί το cd με τη λίστα Λαγκάρντ που πήρε η χώρα προσφάτως από τη Γαλλία.

Όπως εξήγησε, θα γίνουν αντίγραφα τα οποία θα επιδοθούν στην Προανακριτική Επιτροπή και στη συνέχεια θα υπάρξει πρωτόκολλο παραλαβής και στη συνέχεια πρωτόκολλο παράδοσης στα μέλη της Επιτροπής που επιθυμούν να έχουν στα χέρια τους τη λίστα.

Όσον αφορά στους λόγους που υπάρχει όλη αυτή η επισημότητα με τα πρωτόκολλα παραλαβής και παράδοσης, ο κ. Μαρκογιαννάκης εξήγησε πως όλα αυτά γίνονται γιατί “φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά”.

Ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει νέα… “καρφιά” για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Έγινε τέτοιος θόρυβος της αξιοπιστίας, του ήθους και της εντιμότητας των υπαλλήλων της βουλής, μετά την εξέταση του μάρτυρα κ. Αγγελόπουλου, που εγώ από εδώ και πέρα δεν θα επιτρέψω να τεθεί υπό αμφισβήτηση η δικά μου εντιμότητα… Όταν η κ. Κωνσταντοπούλου επανειλημμένως έχει πει “εγώ τον πρόεδρο δεν τον εμπιστεύομαι”, εγώ “θέλω να φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά”. Θα πάνε στη Δ.Ε.Ε., θα πάνε εκεί να κάτσουν 8 ώρες τα το βγάλουν αντίγραφα, να το φέρουν, αλλιώς δεν θα πάει πουθενά το cd. Tέλος!”.

Παράλληλα, προέβλεψε πως την Τετάρτη ή την Πέμπτη, η Προανακριτική θα λάβει την πραγματογνωμοσύνη που διεξήγαγε η Δ.Ε.Ε. στο στικάκι και στο cd. “Θα γίνει καταγραφή δεδομένων και το καθενός excel ξεχωριστά, να δούμε εάν προστέθηκε ή εάν αλλοιώθηκε κάτι τόνισε ενώ εκτίμησε πως η πραγματογνωμοσύνη ίσως αφορά και στους 3 σκληρούς δίσκους που κατέσχεσαν πρόσφατα οι οικονομικοί εισαγγελείς από το υπουργείο Οικονομικών”.

Όσον αφορά στη σημερινή του επίσκεψη στους οικονομικούς εισαγγελείς, Πεπόνη και Μουζακίτη, που διήρκησε 45 λεπτά, ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι οι δύο πλευρές έχουν καλή συνεργασία. “Έχουμε δύο παράλληλες έρευνες για το ίδιο αντικείμενο και ήθελα να μεταφέρω κάποιες σκέψεις, να δούμε εάν συμπίπτουμε, π.χ. στο που πάει η υπόθεση κ.λ.π.”. Επίσης συζήτησαν το θέμα της πραγματογμωμοσύνης, στο τι αφορά η εισαγγελική παραγγελία και το ενδεχόμενο να χρειαστεί και έρευνα από άλλες πλευρές, π.χ. τραπεζική έρευνα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης δήλωσε πως από την πλευρά του θα ζητήσει να κληθεί προς ανάκριση και η κ. Παντελή, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την κατάθεση των 550 εκατ. δολλαρίων, λογαριασμός που δημοσιεύματα τον συνέδεσαν και με το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τετάρτη το πόρισμα για το usb

 

Μαρκογιαννάκης για Ζωή: “Μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου κάθε φορά που μιλάει”

Με πρόταση μομφής απειλεί Μαρκογιαννάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απηύδησε ο Μαρκογιαννάκης και ζητά κάμερες στις συνεδριάσεις της Προανακριτικής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε