Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Μας απειλεί με απόλυση η διοίκηση του ΜΕΤΡΟ” κατήγγειλε στη Βουλή ο πρ. των εργαζομένων

“Μας απειλεί με απόλυση η διοίκηση του ΜΕΤΡΟ” κατήγγειλε στη Βουλή ο πρ. των εργαζομένων

“Δεν μας αφήνουν να απεργήσουμε. Μας απειλούν με απόλυση”. Με το που εκστόμισε αυτά τα λόγια στη Βουλή ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, έγινε το “έλα να δεις”.

«Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στο λαιμό. Θα καταθέσω υπόμνημα με τις απόψεις του Σωματείου και θα πάω να περιφρουρήσω την απεργία των εργαζομένων», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Σταματόπουλος.

Αμεση ήταν απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα που χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων «βαρύτατη προσβολή προς το κοινοβούλιο και τα κόμματα». «Εδώ είναι ο χώρος του ελεύθερου διαλόγου. Συνδικαλιστής που δεν καταθέτει εδώ στη Βουλή τις απόψεις του σημαίνει ότι, είτε δεν πιστεύει στα επιχειρήματά του ή ότι αυτά που υπερασπίζεται δεν είναι αυτά που φανερώνει και ισχυρίζεται», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οξύτερη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε: «Τους θεατρινισμούς σας να τους αφήσετε έξω από αυτή την αίθουσα. Ήρθατε εδώ να κάνετε τσαμπουκά;»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε αξιοπρεπή τη στάση των εργαζομένων «ακόμα και αν σοκάρει τους “καθωσπρέπει” που διυλίζουν τον κώνωπα».

«Δεν είναι αντικοινοβουλευτισμός η συμπεριφορά του συνδικαλιστή όταν αισθάνεται να πιέζεται και όταν οι εργαζόμενοι απειλούνται, όπως καταγγέλλει, από τη διοίκηση με απολύσεις», υποστήριξε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα πνεύματα προσπάθησε και κατάφερε να κατευνάσει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Μακρυπίδης, καλώντας τον κ. Σταματόπουλο να μην αποχωρήσει και να καταθέσει τις απόψεις του στα μέλη του κοινοβουλίου.

«Δεν απειλείστε από κανέναν. Εδώ είναι Βουλή και μιλάτε ελεύθερα. Μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις απόψεις σας όπως έχουν κληθεί να το κάνουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς», δήλωσε ο κ. Μακρυπίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Εχει χαθεί το μέτρο και το ΜΕΤΡΟ! Απεργούν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την δικαστική απόφαση!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε