Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μας κρατάνε στο ευρώ για να πληρώνουμε τόκους

Μας κρατάνε στο ευρώ για να πληρώνουμε τόκους

Ποιο κούρεμα; Ούτε ευρώ δεν θέλουν να χάσουν από τα υπερκέρδη τους οι δανειστές μας. Μιλάμε για κανονικό πόλεμο συμφερόντων όπου η Ελλάδα απλά περιμένει στη γωνία τις αποφάσεις.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η όποια λύση για τη χώρα αναζητείται με βάση το ότι οι ίδιοι οι εταίροι δεν κρίνουν ως συμφέρουσα μια έξοδο απ’ το ευρώ με χρεοκοπία.
Οι απώλειες τους θα ήταν διπλές. Απ’ τη μια η επέκταση της κρίσης και απ’ την άλλη η απώλεια των κερδών του δανεισμού.
Τα πράγματα είναι απλά. Ο δανεισμός είναι προς το συμφέρον μόνο του δανειστή υπό τους όρους που έχει επιβληθεί στη χώρα.
Μόνο κέρδος της Ελλάδας η αποφυγή όλων εκείνων που θα σημάνει μια κανονική χρεοκοπία και που ούτε οι υποστηρικτές της δραχμής δεν θα ήθελαν να τα ζήσουν.
Αυτή είναι η λογική των δανειστών μας, μας θέλουν εντός για να αποφύγουν τα χειρότερα για άλλους και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε και γνωρίζουν ότι εμείς δεν θέλουμε τη χρεοκοπία.
Έτσι οι Ευρωπαίοι αρνούνται στο ΔΝΤ το νέο κούρεμα που αυτή τη φορά θα σημάνει μείωση των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών, ενώ και το ΔΝΤ αρνείται να μειώσει τα επιτόκια στα ποσά που έχει ήδη δανείσει στην Ελλάδα.
Το κέρδος βλέπετε…
Έτσι ένα απ’ τα σενάρια που “παίζουν” είναι η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής με περίοδο χάριτος για ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η χώρα είτε δεν θα πληρώνει τίποτα, είτε μόνο τόκους.
Αυτό το σενάριο ακόμη και με μείωση των επιτοκίων σε κάποια ποσά ένα πράγμα σημαίνει.
Περισσότερα χρήματα για δάνεια απ’ την Ελλάδα.
Ένα άλλο σενάριο είναι η επαναγορά ελληνικού χρέους είτε με επιπλέον νέο δάνειο από το ESM και με την συμμετοχή ιδιωτικών τραπεζών, είτε με μέρος του υπάρχοντος δανείου.
Και πάλι όλα οδηγούν όμως σε επιπλέον δανεισμό τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και οι φωστήρες της τρόικας βλέπουν ότι το πρόγραμμα δεν φέρνει τα αναμενόμενα και εκτοξεύουν το χρέος στο 189% του ΑΕΠ το 2013 και στο 192% του ΑΕΠ το 2014!
Συμπέρασμα;

Διαβάστε επίσης:
Απίστευτο παρασκήνιο – Ποιοι από τη ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν “ναι” στα μέτρα;

Εμπλοκή με υπουργό που ΔΕΝ υπογράφει τα μέτρα!

Ξυνίδης: «Ναι, είμαι κηπουρός του Παπανδρέου…»

Δε γυρίζει στο μαντρί ο βουλευτής Ν.Σταυρογιάννης

Εκβιασμός των δανειστών με 36,5 δισ. ευρώ – Χρήματα μόνο για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα 16 Νοεμβρίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε