Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μαύρο” ή …λευκό για τους δύο μεγάλους – Το 30% θα κρίνει τη μάχη των εκλογών

“Μαύρο” ή …λευκό για τους δύο μεγάλους – Το 30% θα κρίνει τη μάχη των εκλογών

– Αγώνα δρόμου αρχίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους
– Πονοκέφαλος στην Ιπποκράτους για τα χαμηλά ποσοστά σε Β’ Αθήνας και Β’ Πειραιά
– Ανησυχία τη ΝΔ για τις διαρροές σε Αττική, Αργολίδα, Ευβοια και Λακωνία

Πονοκέφαλο έχει πιάσει τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων που βλέπουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις να διατηρούν χαμηλά επίπεδα, να αυξάνονται τα ποσοστά μικρότερων κομμάτων αλλά και τα ποσοστά των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ, στη νέα Βουλή θα εκπροσωπούνται εννέα κόμματα, καθώς η Νέα Δημοκρατία, που προηγείται, συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 12%, το ΚΚΕ 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δράση 2% και 3,5% τα λοιπά.

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της Public Issue

Όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την Ημερησία , ενας στους τρεις ψηφοφόρους γυρίζει την πλάτη στα μεγάλα κόμματα. Το 32,1% δηλώνει αναποφάσιστο, ή οτι θα έριχνε λευκό/άκυρο.

Μετά απο όλα’ αυτά το στοίχημα των μεγάλων κομμάτων είναι να καταφέρουν να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους τους οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν δηλώνουν τι θα ψηφίσουν την Κυριακή των εκλογών.

Στο ΠΑΣΟΚ, όπου η κομματική συσπείρωση είναι μόλις στο 27,2%, (σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron) αυτούς που φοβούνται περισσότερο είναι τους ψηφοφόρους που σε ποσοστό 27,9% δείχνουν να μετακινούνται προς άλλα κόμματα.

Στη ΝΔ η κομματική συσπείρωση αγγίζει το 53% οι μετρήσεις δείχνουν το 9,8% των ψηφοφόρων να μετακινείται προς τους «Ανεξάρτητους ‘Ελληνες» , το 0,8% προς το ΠΑΣΟΚ και το 18,6% προς όλα τα άλλα κόμματα.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε να προσελκύσουν τους “ανυπάκουους” ψηφοφόρους. Στο ΠΑΣΟΚ οι προσπάθειες στρέφονται κυρίως στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων που λένε οτι θα ψηφίσουν τα κόμματα της αριστεράς ενώ μεγάλος είναι ο προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά σε Β’ Αθήνας και Β’ Πειραιά.

Στη ΝΔ ανησυχούν για τις διαρροές που παρουσιάζονται κυρίως σε Λεκανοπέδιο Αττική, Λακωνία, Αργολίδα και Ευβοια και στη Λ. Συγγρού επεξεργάζονται τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να επιστρέψουν οι “άτακτοι” ψηφοφόροι.

Διαβάστε

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας

“Παίζει” και για Κομοτηνή να είναι υποψήφιος ο Φράγκος! Τι θα κάνει ο Σαμαράς με τους “τούρκους”;

91% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση – Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε