Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Με αποχώρηση απειλεί η Ν.Δ. από την εξεταστική για Siemens

Με αποχώρηση απειλεί η Ν.Δ. από την εξεταστική για Siemens

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθεί στη Βουλή ο σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογγιάνης.

Ανοίγει ο φάκελος των καταθέσεων πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens. 

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθεί στη Βουλή ο σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογγιάνης και στη συνέχεια, τη Δευτέρα 26 Απριλίου, το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσει ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διασταύρωσαν τα ξίφη τους με την αξιωματική αντιπολίτευση να απειλεί μάλιστα με αποχώρηση από την Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η κυβερνητική παράταξη καταγγέλλει προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και διευκρινίζει με νόημα ότι υπάρχουν ενδείξεις μη περιγεγραμμένων ποινικών ευθυνών στελεχών της Ν.Δ. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της μιλά για οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου να στοχοποιηθούν οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας προειδοποίησε με αποχώρηση του κόμματος του από την Εξεταστική, προκαλώντας της έντονη αντίδραση του συναδέλφου του από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος χαρακτήρισε απειλές χωρίς αντίκρισμα τα περί αποχώρησης, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει εμπόδια στη διερεύνηση της πορείας του «μαύρου χρήματος» επί των ημερών του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εξεταστική Επιτροπή προσανατολίζεται να ζητήσει την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των μελών των Επιτροπών Παραλαβής των Υποσυστημάτων του C4I. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε