Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Με άρωμα Γερμανίας το υπουργικό Συμβούλιο

Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Ο πρώην αναπληρωτής Καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, θα παρέμβουν στην αρχή της συνεδρίασης του αυριανού υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο τον βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό.

Τα άλλα θέματα του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, θα αφορούν το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μελετών και δημοσίων έργων, το νομοσχέδιο για τους μεσίτες αστικών συμβάσεων σχετικών με ακίνητα, την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές και το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής και από τον αναπληρωτή υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη, για την αναθεώρηση των περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για δώδεκα περιφέρειες της χώρας.

Τέλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το πιλοτικό πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε