Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Με κόφτη για το 2018 -19 προσπαθούν να γλιτώσουν τα νεα μέτρα!

Με κόφτη για το 2018 -19 προσπαθούν να γλιτώσουν τα νεα μέτρα!

Με ντρίπλες και ευχές θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών για τα “καυτά” θέματα της διαπραγμάτευσης όπως τα μέτρα για το 2018 και 2019 με τον περίφημο “κόφτη” να κάνει ξανά την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση για το 2018 και 2019 δεν θα δεχθεί πρόσθετα μέτρα αλλά θα αντιπροτείνει να ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” αν δεν επιτευχθούν τα συμπεφωνημένα πλεονάσματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μεν το 3,5% σε πρώτη φάση, χωρίς όμως πρόσθετα μέτρα και ευελπιστούν ότι με τις αναθεωρήσεις του μεσοπρόθεσμου θα αλλάξουν τα δεδομένα και δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του “κόφτη”.

Στα εργασιακά, η κυβέρνηση θα επιμείνει στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ στο θέμα των ομαδικών απολύσεων θα επιχειρήσουν να δελεάσουν τους δανειστές με το όριο μεν να μένει στο 5% και να μην αυξάνεται στο 10% όπως θέλει το ΔΝΤ αλλά εγκαταλείποντας την προέγκριση από τον υπουργό Εργασίας.

Στις 13:00 ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ενόψει και του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε