Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Με όπλο την Ανάπτυξη απέναντι στους “Παραιτηθείτε”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Αντισυγκέντρωση” στο κίνημα “Παραιτηθείτε” διοργανώνει μια μέρα μετά την αντικυβερνητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με την πολιτική κάλυψη της ΝΔ και μερίδας στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ η κυβέρνηση, με ομιλητή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης και με θέμα την Ανάπτυξη, μία μέρα μετά επίσης τη ψήφιση το αναπτυξιακού νόμου.

Σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου, εκμεταλλευόμενο τη συγκυρία και τις δημοσκοπήσεις, είναι να αναδείξει το αδιέξοδο της αντιπολίτευσης και την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης ιδίως από τη ΝΔ, η οποία όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού φαίνεται αν είναι σε απόσταση από την κοινωνία που αντιμετωπίζει αρνητικά επί της ουσίας πρωτοβουλίες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Και παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει τη εκλογική και κομματική του βάση, απέναντι στο ετερόκλητο ιδεολογικοπολιτικά μπλοκ κομμάτων αντιπολίτευσης που το μόνο που τα ενώνει είναι η πτώση της κυβέρνησης, την πιο κρίσιμη ίσως στιγμή στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες με ορίζοντα την επόμενη πενταετία, και ορόσημο το 2021 ο κ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης θέτε ως πρωταρχικούς στόχους

– την ανάπτυξη,

– την κοινωνική πολιτική και

– τη λειτουργία των θεσμών, με αιχμή την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”, στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση της Πέμπτης αναμένεται να παρουσιάσει την αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο και στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται αυτή την περίοδο.

Στα χρηματοδοτικά εργαλεία περιλαμβάνονται το πακέτο Γιούνκερ -ο προέδρος της Κομισόν σημειωτέον θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 21 Ιουνίου- το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, ο αναπτυξιακός νόμος κ.α.

Όσον αφορά τα μεγάλα έργα ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στη δρομολόγηση αυτή την περίοδο των μεγάλων οδικών αξόνων (Ιονία Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Τέμπη, Μορέας) και το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει τα πρότζεκτ της “Γραμμής 4” του μετρό της Αθήνας (Κυψέλη – Ζωγράφου) της επέκτασης του τραμ, μεγάλων ενεργειακών έργων και προγραμμάτων για την ενεργειακή εξοικονόμηση σε ιδιωτικά και δημόσια κτήρια, καθώς και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσω του ΕΣΠΑ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε