Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Με τι μούτρα θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;

Με τι μούτρα θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;

Και αυτήν την φράση θα μπορούσε είχε χρησιμοποιήσει μιλώντας καθομιλουμένη ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης,

Προσγειώνοντας απότομα στην πραγματικότητα όσους ονειρεύονται κάτι τέτοιο είπε:  “Για να μπορέσουμε ουσιαστικά να βελτιώσουμε τους όρους του μνημονίου, θα πρέπει και από τη μεριά μας να δείξουμε ότι προχωράμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ότι κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει ότι θα κάνουμε. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα αξιοπιστίας. Όταν δεν είσαι αξιόπιστος, δεν σε παίρνει να πεις ότι “εγώ θα αναπροσαρμόσω τους όρους του μνημονίου” γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο μικραίνει και η πιθανότητα η αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη να επηρεάσει αρνητικά και την υπόλοιπη Ευρώπη”.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 ο κ. Χαρδούβελης πρόσθεσε: «Αυτή η ρητορεία που λέει “υπάρχει μια ελπίδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, υπάρχει άλλος δρόμος” είναι αυτή που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε ως χώρα, τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν μας ξεκαθάρισαν, όμως, ποιος είναι αυτός ο δρόμος. Όποιος λέει ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, θέλω να μας τον δείξει, αλλιώς κοροϊδεύει και θα κάνει “κωλοτούμπα”, τη στιγμή που πάρει την ευθύνη στα χέρια του. Πρέπει ο κόσμος, αν έχουμε νέες εκλογές, να επιλέξει ανάμεσα σε ένα μενού επιλογών, πραγματικών. Πριν τις εκλογές, δεν έγινε κανένα ντιμπέιτ, κανένας δεν κάθισε κάτω να συζητήσει πού βρισκόμαστε και πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας…».

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική κατάσταση, είπε ότι «τους τελευταίους μήνες, είμαστε σαν τους ακροβάτες, οι οποίοι κάθονται σε ένα σχοινί. Μέρα με τη μέρα, κοιτάζουμε τα έσοδα και τα έξοδα και κοιτάζουμε να δούμε αν θα τα βγάλουμε πέρα. Αν θα έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Και χρησιμοποιούμε έναν λογαριασμό που μας έχει δώσει η τρόικα, 3 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που ξεμείνουμε από ρευστό, να αντλήσουμε πόρους από εκεί για να συνεχίσουμε. Φυτοζωούμε, μέρα με τη μέρα, ως δημόσιο. Οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί ο δανειστής να πει “τέρμα, εγώ δεν τους βλέπω να σοβαρεύονται και να θέλουν να φτιάξουν τη χώρα τους” και μπορεί να σταματήσει ο δανεισμός αυτός, οπότε θα αναγκαστεί και το κράτος, τώρα που είναι μπαταχτσής στους προμηθευτές του, να γίνει μπαταχτσής και στους υπαλλήλους και συνταξιούχους του. Αυτό θα συμβεί» επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κλειδώνουν οι εκλογές” – Κουβέλης: “Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση”

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έστω και με ψήφο ανοχής!

Αφόρητες πιέσεις στον Φ. Κουβέλη – Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι δεν θα στηρίξουν κυβέρνηση μόνο με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Χοντρό παιχνίδι με τον Κουβέλη – Πάλι δημιουργείται αδιέξοδο που οδηγεί σε εκλογές

Σαμαράς στην Κ.Ο.: Να συμμετέχει στην κυβέρνηση έστω και με ψήφο ανοχής ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε