Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Με το αυτομαστίγωμα γίνεται προκοπή; – “Έπρεπε να είχε γίνει δουλειά τον Αύγουστο”, είπε ο Λοβέρδος

“Η Ελλάδα δεν θα κινδυνέψει όσον αφορά την δανειοδότησή της, δεν θα πτωχεύσει, το παλεύει. Υπάρχουν και τομείς με καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες στόχος είναι να εξαλειφθούν εκεί που υπάρχουν”.

Αιχμές εναντίον της ίδιας του της κυβέρνησης για καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων άφησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Έπρεπε η δουλειά να είχε γίνει τον Αύγουστο και με πληθωρικό τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο με την τρόικα για τις συνέπειες της ύφεσης, και ολοκλήρωση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία εκκρεμότητα.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί μία ύφεση που ξεπέρασε τα όρια της προβλεπόμενης» είπε. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχουν τα οικονομικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που θα έχουν εισπρακτικές αποδόσεις μέσα στο Φθινόπωρο και με αυτά η ύφεση θα αφήσει ένα κενό που δεν θέλει να το καλύψει η χώρα με νέα μέτρα.

Για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο εντός και εκτός γηπέδων, με αποκορύφωμα το θάνατο ενός νεαρού στην Κρήτη τη Δευτέρα, ο υπουργός δήλωσε ότι “ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Χθες πέθανε ένα παιδί, μία τοπική αντιπαράθεση οδηγεί σε φόνο και σε παιδιά που νοσηλεύονται στο ΕΣΥ. Να γίνει παρελθόν η ατιμωρησία”.

«Όσα εκτρέπουν τα παιδιά στις αντιπαραθέσεις και τα παιδιά που δέχονται να γίνονται υποχείρια δηλώνω ότι υπάρχει ένα όριο στη στάση της ελληνικής πολιτείας. Δεν μπορώ κάθε τόσο να εκδίδω ανακοινωθέν πολέμου από συγκρούσεις νέων παιδιών για το ποδόσφαιρο» σημείωσε, καταλογίζοντας ευθύνες και στην ΕΠΟ.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν θα πηγαίνουν στα γήπεδα» ανέφερε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε