Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Με τον Μητροπολίτη ‘Ανθιμο το πρώτο ραντεβού Ψωμιάδη

Ο πρώτος δημόσιος παράγων που συνάντησε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν ήταν άλλος από τον Μητροπολίτη Ανθιμο.

Τον άνθρωπο δηλαδή που πυροδότησε προεκλογικά πάθη και συγκρούστηκε ανελέητα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συνάντησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι στάθηκε όρθιος και δεν γονάτισε. Τόνισε πως η Εκκλησία δεν πρέπει να είναι βουβή. Αν ζούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος η κοινωνία θα ήταν διαφορετική, είπε και σημείωσε πως όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πάνε κοντά στην Εκκλησία. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Μπουτάρη και αφού παρατήρησε ότι τον άκουσε να μιλάει λογικά, παρότρυνε τον μητροπολίτη «να του δώσει συγχωροχάρτι».

Ο μητροπολίτης απάντησε πως η απόφασή του είναι να μην μιλήσει για τον κ. Μπουτάρη, προσθέτοντας ότι θα συζητήσουν οι δυο τους όταν θα τον επισκεφθεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε αυτή την επιθυμία. Εξέφρασε τη χαρά του για την εκλογή του κ. Ψωμιάδη επειδή, όπως είπε, έχει εμπειρία και αγαπάει την Εκκλησία και την πατρίδα. Σχετικά με τα κηρύγματα που κάνει από άμβωνος επισήμανε ότι είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου και το κριτήριό του δεν είναι κομματικό, αλλά το εθνικό συμφέρον.

Είδε και τον Μπουτάρη

Ο κ. Ψωμιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι ως μικρότερος επισκέφθηκε αυτός τον κ. Μπουτάρη, διότι προεκλογικά είχε δώσει την υπόσχεση ότι πρέπει να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα προβλήματα δεν περιμένουν και δεν έχουν “χρώμα”. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος ψήφισε τον Κώστα Γκιουλέκα για δήμαρχο, όμως δήμαρχος είναι ο κ. Μπουτάρης και σήμερα είναι μια άλλη μέρα.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι με τον κ. Ψωμιάδη έχουν ένα κοινό στοιχείο. Εχουν και οι δύο στην καρδιά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Μπορεί να τους χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές, όμως δουλεύουν και οι δύο για τον ίδιο στόχο. Είπε ότι θα επισκεφθεί τον μητροπολίτη, διότι οι θεσμοί του περιφερειάρχη, του δημάρχου και του μητροπολίτη πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε