Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Με τον Σαμαρά ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή ΑΟΖ!

Με τον Σαμαρά ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή ΑΟΖ!

Θετικά σχολίασε την κίνηση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα ευρωπαϊκής ΑΟΖ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά έγινε κι αυτό!

“Όπως ξέρετε, εγώ αποφεύγω την εύκολη κριτική. Θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθεί καλή η κίνηση και η επιλογή αυτή” είπε ο κ. Σταθάκης στο ραδιοσταθμό Real και πρόσθεσε: “Λέω λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί μια ευφυής κίνηση, διότι απεμπλέκει την αξιοποίηση των πηγών, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, από το εθνικό επίπεδο -και σε γεωπολιτικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθεί ευφυής αυτή η κίνηση”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: “Έχει διάφορες φοβίες, οι οποίες επίσης είναι δικαιολογημένες, περί ευρωπαϊκών, συμμετοχής στην αξιοποίηση, κ.ο.κ., αλλά στο γεωπολιτικό στοιχείο νομίζω ότι είναι μια ευφυής κίνηση, ακριβώς γιατί επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να το απεμπλέξει από την προφανή σύγκρουση, η οποία θα το συνοδεύσει πολύ γρήγορα και πολύ άμεσα. Και βέβαια βάζει την Ευρώπη εντός ενός πλαισίου αναγκαστικού, το οποίο πρέπει να οριοθετήσει, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη Μεσόγειο, αυτές και άλλες πιθανές πηγές που θα εμφανιστούν στο μέλλον”.

Διαβάστε

Σταθάκης: Δεν αποδοκιμάζουμε τις ξένες επενδύσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε