Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Με τον Χ.Ν.Γκένσερ συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος

Με τον Χ.Ν.Γκένσερ συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος

Την πεποίθηση ότι τα ζητήματα «που βαραίνουν όλους μας στην Ευρώπη» θα λυθούν από κοινού, «διότι έχουμε συναίσθηση της σημασίας των γερμανοελληνικών σχέσεων για την εσωτερική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξέφρασε ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς- Ντίτριχ Γκένσερ.

Ο βετεράνος γερμανός πολιτικός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο.

Πριν από το δείπνο, το οποίο παρέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος προς τιμήν του κ. Γκένσερ στην κατοικία του Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο, ο γερμανός πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Γερμανία, την οποία χαρακτήρισε «αντίστοιχη του καλού επιπέδου των σχέσεων» των δύο χωρών. Σχετικά με τη δική του συνάντηση με τον κ. Αβραμοπουλο, έκανε λόγο για «ιδιωτική συνάντηση μεταξύ παλαιών φίλων από φίλες χώρες».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η συζήτηση με τον κ. Γκένσερ αφορούσε θέματα σχετικά με την «αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία απειλεί την ενότητα και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τόνισε ότι «προσωπικότητες όπως ο κ. Γκένσερ μας δίνουν σε δύσκολες στιγμές χρήσιμες συμβουλές που απορρέουν από την εμπειρία και τη σοφία που τις συνόδευσε όλα τα χρόνια στα δημόσια πράγματα της Γερμανίας και της Ευρώπης και πρέπει να εισακούονται».

Σήμερα, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Διαβάστε επίσης :

Το δίλημμα της Μέρκελ για την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε