Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεγάλη μείωση φόρων προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Όλι Ρεν που ζητάει συναίνεση δήλωσε ρητά “όχι”. “Πήρα ρίσκο και αρνήθηκα να υπογράψω το Μνημόνιο, ξέρω που πηγαίνω, ξέρω που πατάω και τι χρειάζεται η χώρα” είπε

“Να συναινέσω, μου ζητάνε. Σε τι; Με αυτό που διαφωνώ; Με αυτό που καταστρέφει τη χώρα μου; Σε αυτό ζητάνε συναίνεση; Στο λάθος; Ας διορθώσουν αυτοί το λάθος τους σε βάρος του ελληνικού λαού” ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε όσους εντός και εκτός Ελλάδας ζητούν χαμηλούς τόνους απέναντι σε νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο

Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών είπε χαρακτηριστικά “Καλοδεχούμενες, αλλά όπως λένε στο χωριό μου πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται να ‘ρθει το Πάσχα”

Τα κυριότερα σημεία στην ομιλία Σαμαρά.

“Εδώ παρακολούθησα πριν 32 χρόνια ως νέος βουλευτής τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την εκκίνηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.” Ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. στο Ζάππειο

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο αίσθημα ασφάλειας που λείπει πλέον από τον πολίτη ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς

“Τώρα ο λαός απαιτεί την επανεκκίνηση. Ζητάει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας όπως η δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας. Το παιδί του Μανώλη Καντάρη δεν θα γιορτάσει ποτέ τα γενέθλιά του.
Πρέπει να ανακτήσουμε και πάλι την ασφάλεια.” είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Μπαίνοντας στο θέμα της οικονομίας ανέφερε πως “έρχονται στα λόγια μας οι ξένοι. Το περιοδικό economist έρχεται στα λόγια μας, ενώ πέρυσι μας κατέκρινε που καταψηφίσαμε το μνημόνιο. Η έξοδος που θα προτείνουμε σήμερα αφορά κάθε Έλληνα.
Θα αποδείξω ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση για να σταθούμε ξανά περήφανοι στα πόδια μας. Σας καλώ να κατεδαφίσουμε μαζί τα φαντάσματα του λαϊκισμού, της μοιρολατρίας και της εύκολης τακτοποίησης των εθνικών μας θεμάτων.”

Στη συνέχεια εξαπέλησε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την υπογραφή του Μνημονίου “Εκεί που μας έφτασε το ΠΑΣΟΚ εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν πια. Ο λαός ζητάει από μας ένα συμβόλαιο αυτοπεποίθησης.”

Τα μέτρα που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία:

– Μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.
– Μείωση των ειδικών φόρων στα Καύσιμα
– Μείωση της φορολογίας των ακινήτων και όχι νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών
– Κατάργηση πόθεν έσχες και φορολογικών ποινών αλλά με περίοδο χάριτος ένα χρόνο
– Αντίθετα να εξεταστεί το πόθεν έσχες όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 ως σήμερα
– Δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών
– Απλούστερο φορολογικό σύστημα
– Πιο αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες

“Επαναστατική αναμόρφωση του συστήματος φορολόγησης” υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς με απλοποίηση των νόμων και των κανόνων.

Παράλληλα μίλησε για δραστικές αλλαγές στο θέμα των αυθαιρέτων με “δια ροπάλου” απαγόρευση των αυθαιρέτων.
Νομιμοποίηση όσων γίνεται να νομιμοποιηθούν και άμεση κατεδάφηση για τα έξοδα της οποία θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης είναι η λύση είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

“Επιδότηση επιτοκίου ως και 2 μονάδες για πρώτη κατοικία” ώστε να ενισχυθεί η οικοδομή. Παράλληλα πρέπει να γίνουν μεγάλα προγράμματα κατασκευής παραθεριστικών κατοικινών.

Θα αποκαταστήσουμε άμεσα τις χαμηλές συντάξεις. Λείπει και από τον ίδιο αλλά και την αγορά αυτά τα χρήματα είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Το ίδιο θα γίνει και με τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Άμεσα όπως τόνισε, από τον πρώτο προϋπολογισμό της Κυβέρνησής του.

Πολλά από τα χρήματα που θα δοθούν θα εξοικονομηθούν από την πραγματική περιστολή της σπατάλης του δημοσίου δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Περιστολή δαπανών μπορεί να γίνει και με το πάγωμα προσλήψεων για δύο χρόνια. Περικοπή των επιδομάτων στα μισθοδοτικά “ρετιρέ” και όχι παντού αλλά και ένα σύνολο μέτρων που θα εξοικονομήσουν 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε τρία χρόνια το έλλειμμα με αυτά τα μέτρα θα έχει πέσει στο 1% και τον τέταρτο χρόνο θα έχουμε επιστρέψει στην ανάπτυξη” Πλέον άλλαξαν ¨προς το χειρότερο σε σχέση με πέρυσι τα πράγματα χάρη στα λάθη της κυβέρνησης τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στα εξωτερικά θέματα ο πρόεδρος της Ν.Δ. έβαλε πρώτη την ανακήρυξη της ΑΟΖ την οποία φαίνεται πως φοβάται όπως είπε το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα τόνισε πως επιτέλους πρέπει να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας

Δεν κατάργησαν 13ο και 14ο μισθό οι Πορτογάλοι σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε “πάγωσαν συντάξεις, όχι όμως τις μικρές. Μείωσαν μόνο αυτές που ήταν πάνω από 1500 ευρώ. Διαπραγματεύτηκαν” και η Ν.Δ. όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε