Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεϊμαράκης: Σε 10 ημέρες πρέπει να έχετε ολοκληρώσει την υπόθεση!

Μεϊμαράκης: Σε 10 ημέρες πρέπει να έχετε ολοκληρώσει την υπόθεση!

– Ενημερώνει τα Προεδρεία των Κ.Ο των κομμάτων για την απόφασή του να αναθέσει στους αντιπροέδρους της Βουλής τα καθήκοντά του
– Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Εσχες
– Oνόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων στην λίστα των 32
– Τι αποφάσισαν σε σύσκεψη οι εισαγγελείς
– Πεπόνης: Δεν μπορούμε να στέλνουμε στην Βουλή αδιακρίτως ονόματα πολιτικών

Η οσμή σκανδάλου δεν μπορεί να αιωρείται για πολύ, ειδικά όταν αφορά τον Πρόεδρο της Βουλής. Σε αυτό συμφωνούν όλοι όσοι παρακολουθούν ή χειρίζονται το θέμα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον Αρειο Πάγο μέσα σε 10 ημέρες – το πολύ – να έχουν ξεκαθαρίσει όλα.

Κι αυτό γιατί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τον περιμένουν πολλά και μεγάλα γεγονότα τα οποία θέλουν ειδικούς χειρισμούς. Όπως, η ψήφιση των μέτρων, οι λεπτές ισορροπίες μέσα στην Βουλή αλλά και το γεγονός ότι ο θεσμός του Προέδρου του Κοινοβουλίου πρέπει να μην έχει “σκιές”.

Σήμερα, ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώνει από το πρωί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, σε ό,τι αφορά την απόφασή του να αναθέσει προσωρινά στους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μεϊμαράκης προέβη στην απόφαση αυτή, μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008 η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.

Έτσι, μετά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Μειμαράκης ξεκίνησε επαφές και με τα Προεδρεία των Κ.Ο.
Πρώτα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Δ. Θανάση Μπούρα και οι συναντήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μειμαράκης θα θέσει στα κόμματα και τη θέση του – προβληματισμό του που κινείται στη γραμμή… πως είναι δυνατόν ο βαλλόμενος να μην έχει πρόσβαση στο φάκελο του ΣΔΟΕ και να λένε πως είναι απόρρητος και ταυτόχρονα να διαρρέει τα απόρρητα στοιχεία στον Τύπο.

Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Εσχες υπό την Προεδρεία του Θανάση Νάκου, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα, ενώ θα συζητηθεί και η υπόθεση των πολιτικών προσώπων που ερευνώνται για πλουτισμό από τον ΣΔΟΕ.

Την ίδια ώρα, νέα διάσταση στο θέμα της λίστας του ΣΔΟΕ, με τα 32 ονόματα των νυν και τέως βουλευτών, των νυν και τέως υπουργών, κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν πλουτίσει με ύποπτο τρόπο, δινουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Κατ΄ αρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιέχει 32 ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων.
Τα 32 αυτά ονόματα είναι από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ δεν περιλαμβάνονται πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όμως, όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι καινούρια στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς πρόκειται για «ανοικτές» υποθέσεις που βρίσκονται ήδη σε δικαστική εξέλιξη.

Κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές που θα ολοκληρώνεται θα διαβιβάζεται στους Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποφασίζουν την «τύχη τους».

Σε σύσκεψη που έγινε τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα η ποινική εκκαθάριση των υποθέσεων που φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα αλλά και γενικότερα πρόσωπα που άσκησαν πολιτική εξουσία, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές την επίμαχης υπόθεσης και να μην υπάρχουν «σκιές» στον πολιτικό κόσμο.

Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη διαβίβαση της λίστας με τα ονόματα από το ΣΔΟΕ στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, ο προϊστάμενος τους αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, συγκάλεσε χθες σύσκεψη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη αυτή, ακολούθησε νέα, διευρυμένη, αυτή την φορά, στην οποία συμμετείχε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

Σε δήλωσή τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η λίστα αφορά εν δυνάμει ήδη εισαγγελικές παραγγελίες διαφόρων εισαγγελιών της χώρας, ορισμένες μάλιστα δόθηκαν «προ ικανού χρονικού διαστήματος», καθώς και παραγγελίες των ίδιων των δύο οικονομικών εισαγγελέων που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια (2011-2012). Επίσης, αφορούν αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ.

Για τα επίμαχα ονόματα διενεργούνται προανακριτικές έρευνες ή αυτεπάγγελτες ανακρίσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα του περιεχομένου των μηνυτριών αναφορών και καταγγελιών σε βάρος των 32 αυτών προσώπων, σημειώνουν στη δήλωσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι δικονομικές αυτές ενέργειες, διευκρινίζουν οι Πεπόνης και Μουζακίτης, είναι συνήθεις, ενδεδειγμένες και σύμφωνες τις διατάξεις του Δικονομικού μας Δικαίου, ενώ τελούν υπό την εποπτεία των ίδιων, αλλά και υπό την εποπτεία των εισαγγελέων διαφόρων περιφερειών που τις παρήγγειλαν.

«Αβάσιμα» χαρακτηρίζουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, όλα όσα αόριστα διαδίδονται από διαφόρους και με τίποτα δεν μπορεί και ούτε πρέπει οι εν εξελίξει έρευνες να ταυτίζονται με διαπιστωμένες έκνομες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλίμα αποσταθεροποίησης “βλέπει” το Μαξίμου – Αυξάνονται οι φόβοι για την συνοχή των κομμάτων της κυβέρνησης

Τα 10’ που έμεινε ο Μεϊμαράκης στο γραφείο του εισαγγελέα…

Έκατσε στον… πάγκο ο Μεϊμαράκης – Αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα καθήκοντά του – Ζητάει να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα του ΣΔΟΕ

Μήνυση Βουλγαράκη σε όσους τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα χρήματος

Απ.Κακλαμάνης: Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που πλούτισαν… Στηρίζουν Μεϊμαράκη οι πολιτικοί αρχηγοί – Το Μαξίμου βλέπει… «άγνωστο πόλεμο» πίσω από τις λίστες του ΣΔΟΕ

Στους οικονομικούς εισαγγελείς η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς – Ελέγχονται καταθέσεις, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία
Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη λίστα τρεις πρώην υπουργοί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε