Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μεϊμαράκης σε ΣΥΡΙΖΑ : “Λειτούργησα σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους”

Μεϊμαράκης σε ΣΥΡΙΖΑ : “Λειτούργησα σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους”

Ξεσπάθωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα μετά το αίτημα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει ο πρόεδρος της Βουλής πρωτοβουλία σύγκλισης της Ολομέλειας, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λάος για την εγκληματική -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

“Εγώ κινήθηκα απολύτως θεσμικά”, απάντησε ο Μεϊμαράκης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει δικαίωμα έκτακτης συγκλισης της Ολομέλειας, κάτι που σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινοβουλίου είναι αποκλειστικότητα του πρωθυπουργού.

“Αυτονόητο είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί σύμφωνα με το σύνταγμα, τους νόμους και τον κανονισμό πρόσθεσε με νόημα, πετώντας το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει, αν το επιθυμεί -όπως διακαιούται άλλωστε- τη διεξαγωγή προ ημερισίας διατάξεως για το θέμα.

“Αν εγώ αργήσω να ορίσω τη συνεδρίαση, τότε ας με ψέξει”, δηλωσε, καρφώνοντας επιπλέον το ΣΥΡΙΖΑ ότι του απέστειλε σήμερα το πρωί τη σχετική επιστολή και ότι ο ίδιος τη διάβασε χθες το βράδυ, πρώτα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον απάντησε σε δεύτερη ανακοίνωση που τον κατηγόρησε για θεσμικό παράπτωμα λέγοντας ότι η ανακοινωση της Κουμουνδούρου: “Δεν τιμά ούτε τον Τσίπρα, ούτε τη χώρα. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης έχει θεσμική θολούρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Όχι” σε Τσίπρα για την έκτακτη σύγκλιση του Κοινοβουλίου για την Κύπρο

Ο Τσίπρας ζητά την έκτακτη σύγκλιση της Βουλής αύριο, για την Κύπρο

Τηλεφωνική συνομιλία Κυπριανού – Τσίπρα

Τσίπρας: Εκδικητική μανία της Μέρκελ απέναντι στον κυπριακό λαό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε