Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση; Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα από τον Ε. Βενιζέλο

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση; Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα από τον Ε. Βενιζέλο

Παράλληλα έστειλε νέο μήνυμα στη ΝΔ και ζήτησε τη στήριξη της βουλής για τους χειρισμούς στο PSI.

Απο το βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών έστειλε μήνυμα για τη συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ στην κυβέρνηση.
Κατα τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: “Δεν υπάρχει συμπολίτευση αντιπολιτευόμενη και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Δεν υπάρχουν εδώ μέσα μεταξύ όσων στηρίζουμε την κυβερνηση Παπαδήμου οι υφεσιακοί και οι μη, οι καλοί και οι κακοί” και συμπλήρωσε “όποιος έχει να προτείνει βελτιώσεις τώρα που έχουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας να έρθει να σταθεί δίπλα στον υπουργό Οικονομικών για να διαπραγματευτούμε τωρα για το νέο πρόγραμμα στήριξης … Δεν υπαρχει μετά η θεωρία της επαναδιαπραγμάτευσης”

Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ τόνισε πως στόχος δεν είναι νέα μέτρα: “στόχος μας τώρα είναι όχι νέα φορολογικά μέτρα ή μείωση μισθών και συντάξεων αλλά έσοδα μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής”.

Εκτίμησε οτι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:”Επιδίωξη μου αρχές Ιανουαρίου να κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο ως προϊόν συνεργασίας κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής είπε οτι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις απο τους ευρωπαίους: “Αυτό που θέλουμε στη Σύνοδο Κορυφής είναι να ληφθούν αποφάσεις προστασίας ευρωζώνης και να υψώνει τοίχοι προστασίας για χώρες – μέλη. Δεν θέλουμε τρία πράγματα: Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, ανατροπή θεσμικής ισοτιμίας κρατών – μελών και το οριστικό θεσμικό κλείδωμα των ανισοτήτων στο εσωτερικό της ευρωζώνης”.

Ζήτησε επίσης τη στήριξη της Βουλής για τους χειρισμούς στο PSI τους οποίους χαρακτήρισε λεπτούς αλλά όχι ακίνδυνους. “Ζητώ πλήρη στήριξη και κάλυψη της Βουλής και κυρίως των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να πλοηγηθεί η χώρα στην ευτυχή κατάληξη που απαλλάσσει τη χώρα από το σημαντικό βάρος χρέους”.

Για τον προϋπολογισμό του 2012 είπε οτι είναι “προυπολογισμός εθνικής συναίνεσης, πολιτικής συνευθύνης και δέσμευσης του προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας. Είναι και πρέπει να είναι προυπολογισμός αξιοπιστίας, κοινωνικής προσδοκίας”.

Διαβάστε
Η βόμβα Χρυσοχοϊδη πυροδότησε τον πόλεμο της διαδοχής – Καρχιμάκης: “Είναι αλαζόνας, αχάριστος και προπέτης”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε