Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μείωση συντάξεων – Κατρούγκαλος: Δεν τέθηκε θέμα για νέο “ψαλίδι”

Φωτογραφία InTime
Φωτογραφία InTime

Οι Θεσμοί δεν έθεσαν (τουλάχιστον όχι ακόμα) θέμα για νέο ψαλίδι στις συντάξεις. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στο newsit.gr ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεν τέθηκε θέμα νέας μείωσης των συντάξεων, τουλάχιστον όχι ακόμα, παρά την εμμονή του ΔΝΤ. Στο μενού των διαπραγματεύσεων του κουαρτέτου με τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο δεν έχει τεθεί κανένα θέμα για τις συντάξεις.

Το επισημαίνει ο ίδιος ο υπουργός (αυτή την ώρα είναι σε συνάντηση με το κουαρτέτο) σε απάντησή του στο newsit.gr. Στην ερώτηση αν οι Θεσμοί έθεσαν θέμα μείωσης των συντάξεων η απάντηση του υπουργού ήταν κατηγορηματική και μονολεκτική: Όχι.

Και διευκρίνισε ότι στο τραπέζι έχουν τεθεί θέματα του ΕΦΚΑ, δηλαδή του νέου υπερταμείου στο οποίο έχουν ενταχθεί όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΝΤ με δηλώσεις της Ντέλιας Βελκουλέσκου πριν από την αναχώρησή της από την Αθήνα στο τέλος της προηγούμενης αξιολόγησης, είχε θέσει θέμα μείωσης των συντάξεων.

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είναι πως το θέμα έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί να ξανανοίξει.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε