Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μέρκελ εναντίον Σόμπλε υπέρ της Ελλάδας – Κλείσιμο της αξιολόγησης και ένταξη στο QE

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλα δείχνουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ βγαίνει μπροστά και παίρνει πάνω της και το Οικονομικό παιχνίδι από τα χέρια του Β. Σόιμπλε με στόχο να κλείσει ένα μέτωπο το οποίο μόνο κακό, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, της κάνει. Το μέτωπο αυτό δεν είναι άλλο από την ελληνική κρίση η οποία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στον προεκλογικό αγώνα της Γερμανίας.

Έτσι η Καγκελάριος φέρεται αποφασισμένη να βοηθήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης σύντομα και να μπει η Ελλάδα στο QE.

Αυτή τη βούλησή της φαίνεται ότι μετέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά τη συνάντησή τους σύμφωνα με την Καθημερινή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο δύο ακόμη κρίσιμα ζητήματα.
Η Άνγκελα Μέρκελ θέτει ως προϋπόθεση τη λήψη από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης των μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλαδή τις μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις. Την ίδια στιγμή η Καγκελάριος φέρεται επίσης έτοιμη, και εδώ εδράζεται η φημολογία για κόντρα με τον Σόιμπλε, να δεχθεί την σαφή περιγραφή μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Τα μέτρα αυτά απαιτούνται από την ΕΚΤ, ενώ φαίνεται ότι ήταν στη συμφωνία της Μέρκελ με τη Λαγκάρντ στην τελευταία τους συνάντηση. Είναι μέτρα στα οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι αντίθετος και έτσι λέγεται ότι η Καγκελάριος έχει λάβει απόφαση να τον προσπεράσει…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε