Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μέρκελ για συνάντηση με Τσίπρα: Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες

Μέρκελ για συνάντηση με Τσίπρα: Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες

Το προσφυγικό, το Κυπριακό και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ήταν τα τρία θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα των συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσον αφορά την ελληνική οικονομία και το προσφυγικό, η Γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε, ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε ότι τα θέματα της συνάντησης ήταν τρία.

Όσον αφορά το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε, ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα, κυρίως με την αποστολή εμπειρογνωμόνων, μεταξύ άλλων, μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Δεύτερον, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, επικεντρωθήκαμε στο Κυπριακό και τρίτον, στην πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε