Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρκελ σε Παπαδήμο: “Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες”

ΦΩΤΟ REUTERS

Από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, ήταν φυσικά η Άνγκελα Μέρκελ.

“Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση”, έστειλε το… μήνυμα η Άγκελα Μέρκελ και ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον κ. Παπαδήμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον Λουκά Παπαδήμο ότι η Γερμανία “θα υποστηρίξει” την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση.

“Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης”, αναφέρει η κα Μέρκελ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον κ. Παπαδήμο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική καγκελαρία.

Αναφέρθηκε επίσης “στην ωραία και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών”, η οποία ελπίζει ότι “θα ενισχυθεί και θα βαθύνει” ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Αβραμόπουλος και Δήμας υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών – 4 στελέχη του ΛΑΟΣ σε υπουργεία

Αποκάλυψη Newsit – Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

Ο Γιώργος παρέδωσε τα “κλειδιά” στον Λουκά Παπαδήμο

Βερολίνο: «Περιμένουμε σαφή δράση από την κυβέρνηση Παπαδήμου»


 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε