Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέρκελ-Σαρκόζι τα λένε και για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS

Το ελληνικό πακέτο βοήθειας αλλά και τη γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη θα συζητήσουν την επόμενη Παρασκευή Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ταξιδεύει στο Βερολίνο την προσεχή Παρασκευή για να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου αναμένεται οι 27 να αποφασίσουν για το αν θα ανάψουν το «πράσινο φως» ή όχι στη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα διεθνή ζητήματα, αλλά οι συζητήσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ο Στέφεν Ζάϊμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Δεν είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντηση που έχει η Άνγκελα Μέρκελ με επίκεντρο την ελληνική κρίση. Είχαν προηγηθεί εκείνες με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Το Βερολίνο έχει εγκρίνει το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα, θεωρώντας πως αν η Ελλάδα «πέσει», θα την ακολουθήσει και η ευρωζώνη, ενδεχόμενο που κάνεις δε θέλει να σκέφτεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε έχει προτείνει εξάλλου την επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων, προκαλώντας τριγμούς στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισε.

«Η λύση του ελληνικού ζητήματος βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτον Κονστάνσιο, προσθέτοντας ότι μια ενδεχόμενη «ελεγχόμενη χρεοκοπία» για την Ελλάδα, θα ήταν ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος.

Πάντως, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δεν έχει αποκλείσει την επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων, σημειώνοντας πως δεν ήταν η ΕΚΤ που ξεκίνησε να μιλά για την ανάγκη εμπλοκής ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι από την Γερμανική Βουλή στην Ελληνική βοήθεια – Δραματική ομιλία Σόιμπλε

Ο Ομπάμα “ξεμπρόστιασε” την Μέρκελ για την Ελλάδα αλλά αυτή… σφύριζε αδιάφορα!

Επιμένει η Μέρκελ: Να ”πληρώσουν” οι κάτοχοι ομολόγων

«Κλειστή» συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ για την Ελλάδα

Η Μέρκελ μας ζητάει να κόψουμε διακοπές και αργίες και η BILD να πουλήσουμε την Ακρόπολη!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε