Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μετά τη Μέρκελ σειρά έχει ο Ολάντ – Στο Παρίσι ο Σαμαράς με ανεβασμένο το ηθικό – Τι στάση θα κρατήσει ο Γάλλος Πρόεδρος

Μετά τη Μέρκελ σειρά έχει ο Ολάντ – Στο Παρίσι ο Σαμαράς με ανεβασμένο το ηθικό – Τι στάση θα κρατήσει ο Γάλλος Πρόεδρος

– Δείτε όλο το πρόγραμμα της συνάντησης
– Κοινό μέτωπο με τη Μέρκελ αναμένεται πως θα κρατήσει ο Ολάντ
– Το κλίμα για την Ελλάδα φαίνεται πως αλλάζει
– Μέρκελ και Ολάντ σταματούν τις πιέσεις και περιμένουν την έκθεση της τρόικας για τη χώρα μας
– Σαμαράς και Ολάντ θα κάνουν κοινές δηλώσεις

Στο μέγαρο των Ηλυσίων θα υποδεχτεί αύριο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ολάντ και Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους θα κάνουν μία κοινή δήλωση, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται αύριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 10:30, δηλαδή 11:30, ώρα Ελλάδος, για μία συνομιλία που θα διαρκέσει τρία τετάρτα της ώρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή δήλωση των Αντ. Σαμαρά και Φ. Ολάντ η οποία προγραμματίζεται να γίνει στις 11:15 τοπική ώρα δηλαδή 12:15, ώρα Ελλάδος, όπως προσδιορίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να κρατήσει κοινό μέτωπο με τη γερμανίδα καγκελάριο η οποία στη συνάντηση που είχε με τον Αν. Σαμαρά την Παρασκευή τόνισε πως θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Χαρακτηριστικά η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε “Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα είναι μια ιδέα”.

Το κλίμα φαίνεται πως αρχίζει και γίνεται πιο θερμό για τη χώρα μας αφού Μέρκελ και Ολάντ αποφάσισαν ουσιαστικά να περιμένουν την έκθεση της τρόικας ώστε να κρίνουν την Ελλάδα εκ του αποτελέσματος. Μέχρι τότε, οι δυο αρχηγοί σκοπεύουν να σταματήσουν τις πιέσεις προς τη χώρα. Ωστόσο αυτό που διαμηνύουν διαρκώς είναι η τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικές πλευράς.

Πάντως, μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ η οποία μόνο άσχημα δεν πήγε, ο Α. Σαμαράς φτάνει με ανεβασμένο το ηθικό στο Παρίσι. Αφού η σκληρή της υπόθεσης “μαλάκωσε” και πείστηκε πως η Ελλάδ καταβέλει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια, τα δύσκολα “της αποστολής” φαίνεται να πέρασαν. Σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα φαίνεται πως θα διεξαχθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο.

Σημειώνεται τέλος, πως ακολουθεί νέα σειρά συναντήσεων των ευρωπαίων αρχηγών και συγκεκριμένα Μέρκελ και Ολάντ θα δουν τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή κλίματος; Πάνω από 3 ώρες έμεινε ο Α. Σαμαράς στην Καγκελαρία! – Μέρκελ: Σου δίνω χρόνο – Έχω πειστεί ότι προσπαθείτε!

Πριν τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Ολάντ

Πυρετός στην Ευρώπη! Η Μέρκελ θα δει και τον Μόντι στις 29/8

Συνάντηση Μόντι-Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου

Χατζημαρκάκης: Συγχαρητήρια στον Σαμαρά – Αλλάζει το κλίμα στη Γερμανία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε