Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μετά τη δόση συνεχίζεται ο βασανισμός του λαού”

“Μετά τη δόση συνεχίζεται ο βασανισμός του λαού”

Μετά τη δόση τί; Αυτήν την ερώτηση κλήθηκαν να απαντήσουν οι επικεφαλής των κομμάτων.

“Για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να συνεχιστεί η δραματική μείωση μισθών, συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει, αλλιώς θα ενεργοποιηθούν αυτόματα οι ρήτρες. Ακόμα, να «ξανακουρευτούν» τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων, να επιβληθούν νέα εξοντωτικά χαράτσια και φόροι. Μετά και από αυτήν τη δόση, λοιπόν, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν” ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα-Σαββατοκύριακο» στην οποία εκκλήθησαν οι επικεφαλής των κομμάτων να απαντήσουν στην ερώτηση «Μετά την δόση, τι;».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεται επικίνδυνη για τον λαό, όποια κυβέρνηση κι αν την κάνει».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κρίση βαθαίνει και οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται και χαρακτήρισε «εύθραυστο και προσωρινό» τον όποιο συμβιβασμό μεταξύ ΕΕ- ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η όλη διαμάχη αφορά τον συνολικό επιμερισμό των ζημιών «ανάμεσα στα κράτη και τα μονοπώλια».

«Αυτή η διαμάχη αντανακλάται και στο εσωτερικό της ελληνικής πλουτοκρατίας με κάποια τμήματά της να προσβλέπουν στη συμμαχία με ευρωζώνη- Γερμανία και κάποια άλλα στη συμμαχία ΔΝΤ- ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «αυτό εκφράζουν τα δύο μείγματα πολιτικής που προτείνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όμως για τον λαό έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα».

«Διέξοδος από την κρίση και ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα υπάρξει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους, διέξοδο που μπορεί να επιβάλλει σήμερα ο λαός, χειραφετημένος, οργανωμένος και αποφασισμένος με τη δική του εξουσία» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Απρίλιο το ΚΚΕ ίσως αλλάξει ηγεσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε