Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μετά την ΡΙΚΣΣΥ, οι «κινήσεις» Διαμαντοπούλου και Κοτζιά

Μετά την ΡΙΚΣΣΥ, οι «κινήσεις» Διαμαντοπούλου και Κοτζιά

Εκτός από τους ανεξάρτητους…βουλευτές αυξάνονται και πληθύνονται και οι πολιτικές κινήσεις και τα think tank εμπλουτίζοντας τον ήδη πλούσιο προβληματισμό που αναπτύσσεται σχετικά με τον μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της κεντροαριστεράς.

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό της ευρωπαϊκό δρόμο, μη ανταποκρινόμενη στα καλέσματα του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς δεν την πείθουν πολιτικά, είναι πια ιδρυτικό μέλος του think-tank ”Notre Europe – Jacques Delors Institute”.

Η Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε στη συνεδρίαση που έγινε στο Παρίσι στις 24-11-2012 και η κ. Διαμαντοπούλου παρενέβη με θέμα «Ένας νέος δρόμος ανάπτυξης και αλληλεγγύης»:
«Η εξίσωση της Ευρωπαϊκής ανάκαμψης δεν λύνεται χωρίς μέτρα για την ανάπτυξη» τόνισε και επισήμανε «το Eurogroup προτίμησε μια προσωρινή λύση για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αντί ενός ριζικού κουρέματος των ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας όπως πρότεινε το ΔΝΤ»

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει στην Ευρωπαϊκή οικονομία μόνο με λιτότητα και διαρθρωτικές αλλαγές. Η Ευρώπη ακολούθησε μέχρις στιγμή μια πολιτική που επέβαλλαν η Γερμανία και κράτη μέλη που σκέφτονται ανάλογα, μια πολιτική που στόχευσε και κατάφερε να δώσει μια χείρα βοηθείας τις τράπεζες φορτώνοντας με ένα αβάστακτο βάρος τους πολίτες της».

«Αυτό το σχέδιο πρόσθεσε δεν είναι μόνο άδικο είναι και αναποτελεσματικό. Παράγει ύφεση και φτώχεια, καταλύει την κοινωνική συνοχή και θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την ενότητα της Ευρώπης. Δεν οδηγεί στην ανάκαμψη» και καταλήγοντας υπογράμμισε «Εμείς που πιστεύουμε στην αναγκαιότητα μιας ενωμένης Ευρώπης, πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Να εγκαταλείψουμε τα σημερινά Ευρωπαϊκά τοτέμ και ταμπού επιλέγοντας την ανάπτυξη. Δεν μας λείπουν οι μέθοδοι, διαθέτουμε όμως τη βούληση;»
Εξάλλου στη δημοσιότητα δόθηκε και η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» με πρόεδρο τον επί αρκετά χρόνια στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και καθηγητή Νίκος Κοτζιά.

Σε αυτή λαμβάνουν μέρος προσωπικότητες «από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση «της δημιουργίας μιας μεγάλης, μαζικής, πραγματικά σύγχρονης δημοκρατικής πατριωτικής αριστεράς, που θα εργαστεί και θα παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του έθνους, του λαού και του τόπου» και για «μια Ευρώπη των εργαζομένων».

Βασικό καθήκον της «ΠΡΑΤΤΩ» είναι «το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών, που αποτελούν το κεντρικό πρόβλημα δυσλειτουργίας του ελληνικού κοινωνικού-οικονομοπολιτικού σχηματισμού» αλλά και «η μάχη ενάντια στην εποπτεία της τρόικας και στα συμφέροντα της Ολιγαρχίας προκειμένου να αναπτυχθεί το αντιμνημονιακό δημοκρατικό κίνημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λοβέρδος έγραψε λάθος την ΡΙΚΣΣΥ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε