Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μετά την… κρυφή κατάθεση στον εισαγγελέα, ο Ε. Βενιζέλος καταθέτει και στη Βουλή

Μετά την… κρυφή κατάθεση στον εισαγγελέα, ο Ε. Βενιζέλος καταθέτει και στη Βουλή

Μπορεί να κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε απ’ τον οικονομικό εισαγγελέα, από σεβασμό στη διαδικασία, λέει το ΠΑΣΟΚ

όμως αυτή τη φορά οι καταθέσεις που θα δώσουν τόσο εκείνος όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής δεν θα κρατηθούν στο σκοτάδι.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε μέσα στο σαββατοκύριακο με δική του πρωτοβουλία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να συμπεριληφθεί στην δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης για πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων για το θέμα της λεγόμενης «λίστας» που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας και δική του κατάθεση στην οποία περιλαμβάνονται όσα έχει πει δημόσια για το θέμα.

Προλαμβάνοντας μάλιστα τις εξελίξεις (ίσως το θεωρούσε δεδομένο) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε χθες να δηλώσει στη διάθεση της επιτροπής.

Οι δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το ότι είχαν στην κατοχή τους τη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ επί μήνες.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου θα βρεθούν ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή, θα κληθούν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Διαβάστε επίσης:
Την Πέμπτη στη Βουλή Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε