Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μετά το “ευχαριστώ” του Αλεξιάδη στη Ν.Δ. ήρθε ο εξάψαλμος για τους φορολογικούς ελέγχους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ένα «ευχαριστώ στους βουλευτές της ΝΔ που μου δίνουν την δυνατότητα να συζητηθεί στην Βουλή το θέμα των φορολογικών ελέγχων και να κατατεθούν επίσημα τεκμήρια για την αποτελεσματικότητά τους…» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σηκώνοντας το «γάντι» της κριτικής προκάλεσε τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «εάν σήμερα από τα στοιχεία που θα σας καταθέσω αποδειχτεί ότι πήγαμε καλύτερα στα φορολογικά έσοδα από το 2014 θα υπάρξει από εσάς μια η πολιτική συγγνώμη;».

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, τόνισε πως «η σύγκριση από τα αξιόπιστα και επίσημα στοιχεία είναι καταλυτική και δείχνει από την μια την πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης όπως επίσης καταδεικνύει και μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα για τις κυβερνήσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος».

Οι βουλευτές της ΝΔ είπε ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρουν στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης τους ότι «πετάχτηκαν πολύτιμα στοιχεία από το ΣΔΟΕ!».

«Εγώ σας προκαλώ να μου πείτε έστω και μια υπόθεση που πετάξαμε στα σκουπίδια… πείτε μου εάν έχετε επώνυμα έστω και μια περίπτωση εάν έχετε να αναφέρετε». Λέτε, σημείωσε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης «για διάλυση του ΣΔΟΕ, αλλά το ΣΔΟΕ υπάρχει και όχι μόνο δεν διαλύεται αλλά αναδιοργανώνεται. Με το νέο νόμο ο τελωνειακός και ο φορολογικός έλεγχος είναι αυτός που πάει στην ΓΓΔΕ. Αλλά ο Νόμος 4366 σας θυμίζω ότι ψηφίσθηκε και από εσάς! Αλήθεια γιατί μας καταγγέλλετε ; για κάτι που και εσείς ψηφίσατε;».

36.000 είχαν «φρακάρει» το ΣΔΟΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μάλιστα πρόσθεσε πως «μας λέτε για 36.000 υποθέσεις που είχε ο ΣΔΟΕ. Και εγώ σας ερωτώ πως θα τις έλεγχε αυτές τις 36.000 υποθέσεις το ΣΔΟΕ με ποιο προσωπικό με αυτό που είχε; Στο ΣΔΟΕ, σας θυμίζω ότι έφταναν υποθέσεις με μια απλή καταγγελία που πολλές φορές γινόταν και από ανώνυμες καταγγελίες για λόγους ανταγωνισμού. Με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τόσες που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν. Αυτά τα νοσηρά φαινόμενα όμως εμείς τα τελειώσαμε. Η υπηρεσία θα ενισχυθεί με προσωπικό υψηλού επιπέδου. Θα φέρουμε διάταξη που θα θέσει για τις εκκρεμούσες υποθέσεις με σειρά προτεραιοποίησης. Εμείς αλλωστε είμαστε εκείνοι που παρατείναμε κατά ένα έτος την περίοδο παραγραφής για τις εκκρεμούσες περιπτώσεις».

Και ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης πρόσθεσε «επειδή όμως ακούμε και μια κριτική από τους βουλευτές της ΝΔ που φτάνει στην υποκρισία, θα ήθελα να σας ρωτήσω εσείς πως πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να ελέγχονταν οι 12.000 υποθέσεις από τις 36.000 υποθέσεις που παραγράφονται; Με τις αλλαγές που κάναμε εμείς και το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει το έργο του και μάλιστα αποτελεσματικά ενώ αυτό που δόθηκε στην ΓΓΔΕ είναι υποθέσεις τελωνειακού και φορολογικού ενδιαφέροντος που έτσι και αλλιώς εμπλεκόντουσαν πολλές άλλες υπηρεσίες . Αυτό έγινε και τίποτε άλλο».

Με τόσες επιτυχίες… γιατί βάζετε νέους φόρους;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ακούγοντας τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ρώτησε ευθέως τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη: «Αφού είχατε τόσες επιτυχίες γιατί βάλατε φόρους παντού. Γιατί, δεν είπατε αυτές τις τόσο σημαντικές επιτυχίες για τα δημόσια Ταμεία στον υπουργό Οικονομικών σας ώστε να μην χρειαστεί να πάρει τα νέα φορολογικά μέτρα που πήρε;» και του συνέστησε πως «πρέπει να επιδεικνύεται μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και περισσότερο σεβασμό στην Ελληνική κοινωνία και να προχωρήσετε σε κάποιας μορφής αυτοκριτική για τις πράξεις και τις παραλείψεις της Κυβέρνησής σας στο πεδίο της φορολογικής πολιτικής και διοίκησης, γιατί είστε «πολιτικά έκθετος», αφού κατά το παρελθόν, ως Κόμμα και προσωπικά, καλλιεργήσατε ψεύτικες υποσχέσεις».

Ακόμη τον ρώτησε «εσείς δεν ήσασταν που πριν το 2015, «περιοδεύατε» ανά την Ελλάδα ως «θίασος», καλώντας μάλιστα τους πολίτες «να μην χάσουν τη συνάντηση μαζί σας», διότι αγωνιζόσασταν για να «σταματήσει η φοροληστεία» Και σήμερα που έχετε επιβάλλει την μεγαλύτερη «φοροληστεία» των τελευταίων ετών, με αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων άνω των 6 δισ. ευρώ! Ξέρω όμως, θα μου πείτε ότι όλα αυτά ήταν αυταπάτες, αλλά «κύριε πουργέ, δεν μιλάμε για αυταπάτες, αλλά για απάτες και ψέματα….».

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης από την πλευρά του αναρωτήθηκε που είναι «ο πρώην Υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης που σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις του είχε δηλώσει ότι είχε εντοπίσει, μέσα από τις λίστες, φοροδιαφυγή ύψους 7 δις και ότι θα έκανε μέσα στο καλοκαίρι του 2015 «δώρο» στην Κυβέρνηση Τσίπρα 2,5 δις από τα πρόστιμα που αναλογούσαν στη φοροδιαφυγή αυτή!». Και ρώτησε τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη « ο κ. Νικολούδης ήταν σε κατάσταση αυταπάτης όπως ο κ. Τσίπρας; ή μήπως μέσα στις λίστες υπήρχαν πρόσωπα που δεν ήθελε η Κυβέρνηση να αποκαλυφθούν;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε