Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μετά τον Ρομπόπουλο και τον Αθανασιάδη μεγαλώνει το αντάρτικο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)

Οι βουλευτές Θωμάς Ρομπόπουλος και Αλέξανδρος Αθανασιάδης δεν αλλάζουν γνώμη. Όλα ανοιχτά και από Κουρουπλή και Τόνια Αντωνίου.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ρομπόπουλος “αυτη τη στιγμή δε λειτουργεί η δημοκρατία. Εμείς στη Βουλή στο ΚΤΕ ψηφίσαμε κάποια πράγματα, τα οποία ο Βενιζέλος τα πήγε στην Τρόϊκα και του είπαν πάρτα πίσω. Αν αποφασίζει η Τρόϊκα για την Ελλάδα ας έρθει να μας το πει να τελειώνουμε. Θέλω να μου πούνε πόσα χρωστάω και πως θα το πληρώσω. Αν δώσουμε τώρα τα πάντα μετά θα πληρώνουμε μια ζωή τους τόκους των τόκων. Δε θα ξεπληρώσουμε ποτέ. Εγώ  θα πάω στη Βουλή και δε το ψηφίσω και θα πείσω και τους συναδέλφους μου να μη το ψηφίσουν. Ακομη και εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν αλλάζει η στάση μου. Το θέμα δεν είναι κομματικό είναι εθνικό”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Ρομπόπουλος

Στο ίδιο μήκος κύματος και o Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης ο οποίος δήλωσε στο Newsit “εγώ δεν ανέβηκα στην καμινάδα, ούτε τρελλάθηκα ξαφνικά και άρχισα να φωνάζω και να είμαι απέναντι σε ένα κόμμα το οποίο υπηρετώ από το 1974. Θέλω να τιμήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν τον βουλευτικό θώκο, δεν είναι δικός μου, ανήκει στον κόσμο που με ψήφισε. Σας λέω ότι το μεσοπρόθεσμο έτσι όπως ειναι δεν το ψηφίζω. Με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και τις μειώσεις των συντάξεων που θα δημιούργησουν ένα τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό δεν το ψηφίζω. Εμείς θέλουμε να δώσουμε 22 ΔΕΚΟ, εάν δίναμε 20 τι θα μας έλεγε η κυρία Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι; Πουλήστε τα όλα; Και ερωτώ εάν πουλήσω οτι παραγωγικότερο έχω, την άλλη μέρα πως θα κάνω ανάπτυξη; Πως θα ξεπληρώσω τους δανειστές που από δανειστές γίνανε δυνάστες; Εγώ έχω τρυπήσει το στομάχι μου και δε μου είναι εύκολη υπόθεση να είμαι απέναντι στον πρωθυπουργό και στο ΠΑΣΟΚ. Η απόφασή μου όμως είναι τελεσίδικη. Δεν θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο έτσι οπως έρχεται στη Βουλή. Σαν πακέτο, χωρίς καν να γίνει συζήτηση, χωρίς να γίνει ανταλλαγή απόψεων, χωρίς να γίνει διαβούλευση. Δεν είναι δυνατόν να πουλάω μια ΔΕΗ που σήμερα η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ και πριν 3 χρόνια ήταν στα 30 ευρώ. Πως θα τολμήσω να πουλήσω μια περιουσία που δεν ανήκε σε εμένα αλλά στον ελληνικό λαό”.

Στο ερώτημα τι θα πράξει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ο κύριος Αθανασιάδης ξεκαθάρισε “οτι και εάν τεθεί αυτο το μεσοπρόθεσμο έτσι όπως έρχεται με τα μέτρα που φέρνει δεν μπορώ να το ψηφίσω ότι και εάν συμβεί. Και εάν μου πουν οτι θα με κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος, ας με κρεμάσουν δεν μπορώ να το ψηφίσω”.

Στο ερώτημα εάν εκτιμά ότι το αντάρτικο γύρω από την ψήφιση του μεσοπθρόθεσμου θα οδηγήσει σε εκλογές ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε “υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που διατυπώνουν ενστάσεις δεν ξέρω όμως τι θα κάνουν οι συνάδελφοι μου στο τέλος. Δεν ξέρω τι θα γίνει”.

Ακούστε τη δήλωση του κ.Αθανασιάδη στο NewsIt

Από την πλευρά της, η Τόνια Αντωνίου δεν δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο αλλά άφησε αιχμές λέγοντας πως “σας ζητήσαμε σοβαρό διαλογο χωρίς τη λογική του κατεπείγοντος. Δεν μπορεί αυτή η βουλή να νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο. Η λογική να ψηφίζει η κοινοβουλευτική ομάδα με το πιστόλι στο πρόσωπο τέλος. Δεν μπορούμε να λέμε πληρώστε η γνωστοί γιατί το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, δηλαδή για εμάς θα την πληρώνουν οι πολίτες”;

Aνοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει στο μεσοπρόθεσμο άφησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα 99,5”.

«Ανοιχτό είναι το θέμα. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τι συντελείται μέσα στην κοινωνία και σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή έβαλα θέματα και είπα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια διεργασία στην κοινωνία ότι «εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα». Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική γαλήνη». Και για τον εφαρμοστικό νόμο, πρόσθεσε, ισχύουν τα ίδια είπε αφού «ο εφαρμοστικός νόμος τι διαφορά έχει; Υλοποιεί και εξειδικεύει το μεσοπρόθεσμο. Ό,τι αποφασιστεί κυρίως, θα έχει σημασία και για τα δύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πιο σκληρά μέτρα που λήφθηκαν ποτέ! – Πόσο θα κοστίσουν στον καθένα τα νέα χαράτσια 

Η αλλαγή “τσάρου” της οικονομίας έφερε ακόμα πιο σκληρά μέτρα – Όλα τα μέτρα αναλυτικά


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε