Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μετωπική σύγκρουση: Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί η κυβέρνηση για τις καταλήψεις στην βίλα Αμαλία και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Μετωπική σύγκρουση: Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί η κυβέρνηση για τις καταλήψεις στην βίλα Αμαλία και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

–  Επαναστατική γυμναστική από τους αντιεξουσιαστές με πορείες σε όλο το κέντρο
– Ταυτόχρονες καταλήψεις της βίλας Αμαλία και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ από άτομα με κράνη και κουκούλες
– “Επανακατάληψη” και των δυο κτιρίων από τα ΕΚΑΜ με δεκάδες συλλήψεις
– Χημικά και μικροεπεισόδια και έξω από το υπουργείο Οικονομικών από 200 άτομα που προσπάθησαν να εμποδίσουν την άφιξη Σαμαρά
– Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πράξεις βίας και ανομίας – ΣΥΡΙΖΑ: Εκείνοι που επενδύουν στη βία και την ανομία είναι οι ίδιοι που πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις
Δένδιας: “Δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις του χάους και της ανομίας να ανακόψουν την πορεία της χώρας”
– Συγκέντρωση στις 18.00 έξω από την ΓΑΔΑ σχεδιάζουν αντιεξουσιαστές

Τα όσα συμβαίνουν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας ξεπερνούν κάθε φαντασία, με αντιεξουσιαστές να καταλαμβάνουν κτίρια, τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν και να τους συλλαμβάνουν και όλα αυτά να αποδίδονται από την κυβέρνηση σε οργανωμένο σχέδιο.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα από την Βίλα Αμαλία. Εκεί άτομα με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ και στην συνέχεια μπήκαν μέσα για να επανακαταλάβουν το κτίριο.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στην Βίλα Αμαλία και συνέλαβαν 101 άτομα.
Την ίδια ώρα που συνέβαιναν αυτά, περίπου 50 άτομα, καταλάμβαναν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, και λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία με τον ίδιο τρόπο, επανακαταλάμβανε το κτίριο και προσήγαγε 40 άτομα.

Κι ενω όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ξαφνικά δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης και προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

“Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη”, δήλωσε ο κ. Δένδιας και χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση» την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
“Σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν αξίες και αρχές που πρέπει να είναι σεβαστές απ’ όλους, ιδιαίτερα από εκείνους στους οποίους ανατέθηκε κορυφαίος θεσμικός ρόλος. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν καλύπτει τους γνωστούς- πλέον- κουκουλοφόρους. Η υποκριτική καταδίκη της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜΑΡ δεν αρκεί, γιατί η βία δεν είναι ποτέ συμβολική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να έχει υπό την προστασία του τη βίλα Αμαλία”.
Ο κ. Κεδίκογλου σημειώνει ότι αυτοί που εισέβαλαν σήμερα στη βίλα Αμαλία είναι οι ίδιοι που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, «με την πλήρη κάλυψη της ανακοίνωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγει:
«Είναι η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός και αν επιλέγει να παραμείνει στα άκρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, πέφτει στο κενό. Εκείνοι που επενδύουν στη βία και την ανομία είναι οι ίδιοι που πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, κάνοντας πλάτες στους εαυτούς τους καθώς και στους πλούσιους και ισχυρούς φίλους τους.”

Η ΔΗΜΑΡ πάντως κρατώντας χαμηλούς τόνους δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μηνύσεις κατά των καταληψιών.
«Η ενέργεια τους αυτή, όπως κι άλλες ανάλογες, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μαυροκεφαλίδης.

Για τις 18.00 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίλα Αμαλία: Από την εποχή των “χαστουκιών” στην εποχή των “καταληψιών”

Με ρίψη χημικών μέσα στην Ερμού διέλυσαν την συγκέντρωση για την βίλα Αμαλία

Έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία μετά την επέμβαση ΕΚΑΜ και ΜΑΤ

Έληξε και η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ από αντιεξουσιαστές

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε