Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέτρα, ΑΕΙ και ΑΤΕ στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ!

Μέτρα, ΑΕΙ και ΑΤΕ στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ!
Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ και η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Τρία σημαντικά θέματα έχουν εγγραφεί για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου.
 
Το πρώτο είναι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, το δεύτερο οι αλλαγές στο νόμο για τα πανεπιστήμια, για τις οποίες έχει αντιδράσει, ήδη, έντονα η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και το τρίτο η ιδιωτικοποίηση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ, θέμα για το οποίο υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις.
 
Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται, για το πρώτο θέμα, να αναπτύξει την πρόταση των 10 σημείων την οποία παρουσίασε σε γενικές γραμμές στη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά και αφορούν στο πως θα εξελιχθούν σε βάθος τετραετίας οι πολιτικές για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
 
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα πρέπει να εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα πρέπει να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το 2014 και τα δύο επόμενα χρόνια να ληφθούν τα όποια μέτρα θεωρηθεί τότε αναγκαίο ότι πρέπει να ληφθούν.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν κατέληξαν σε μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί – Στουρνάρας: “Ακόμα ψάχνουμε τα μέτρα”

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ήδη αποφασίσει τα μέτρα αλλά συνεχίζουν το θέατρο του μνημονιακού παραλόγου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε