Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέχρι την Πέμπτη η διαπραγμάτευση – Επιμένει σκληρά η τρόικα στη τηλεδιάσκεψη

Μέχρι την Πέμπτη η διαπραγμάτευση – Επιμένει σκληρά η τρόικα στη τηλεδιάσκεψη

Σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση – και μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας – θα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη (οπότε πρέπει να έχει κλείσει).

Αυτό ανέφεραν απόψε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενημέρωση που παρέσχε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών).

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος από τη Βουλή και μιλώντας στους δημοσιογράφους εκτίμησε ότι ουσιαστικά το πακέτο έχει κλείσει και έκανε γνωστό πως η τρόικα έχει κάνει ήδη ορισμένες παραχωρήσεις.

Μάλιστα, ερμηνεύοντας και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Στουρνάρας έκανε σαφές πως το πακέτο μέτρων θα έρθει στη Βουλή παρά τις αντιρρήσεις και τις εμπλοκές.

Αυτό έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα κύκλοι του οικονομικού επιτελείου επισήμαναν (μετά και τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού) ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα πάμε μόνοι και όποιος τα ψηφίσει τα μέτρα. Η συμφωνία με την τρόικα δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να πάρουμε τη δόση. Πρέπει να σωθεί η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σημείωσε πως “έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για τα εργασιακά”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε πετύχει καλύτερους όρους σε σχέση με αυτούς που ίσχυαν από το προηγούμενο μνημόνιο το Φεβρουάριο» ενώ σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ απάντησε πως «δεν σχολιάζουμε τους κυβερνητικούς εταίρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαθύ το χάσμα στην κυβέρνηση – Ενοχλημένος ο Σαμαράς από το βέτο Κουβέλη – Τι απαντούν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ

Το έγγραφο των Γερμανών που ζητούν δεσμευμένο λογαριασμό για την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε