Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μια γυναίκα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ

Μια γυναίκα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2010 | 14:50
Πρώτη δημοσίευση: 03.08.2010 | 14:38

Η κα Βασιλική Τζότζολα είναι η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της ΝΔ. Επίσης, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ορίζεται Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η κα Τζότζολα είναι δικηγόρος Αθηνών και γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1977. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2000), συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή του University Of Durham, στο Ην. Βασίλειο (2005). Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος διπλώματος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (European University Institute, Counsel of Europe, Florence).

    Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε ως δικηγόρος. Παράλληλα με τη δικηγορία, ως Νομική Σύμβουλος εργάστηκε στον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου (2006-07) και συμμετείχε στην αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής (2007-09). Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ειδική συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης.

    Ως εκπρόσωπος της ΕΚΟ Δικηγόρων της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο του Κόμματος και εξελέγη Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

    Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και των Ενώσεων Ελλήνων Ποινικολόγων και Ευρωπαίων Ποινικολόγων.

    Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Τζώνη, Δρ. Χρηματοοικονομικών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

  Τέλος με άλλη απόφαση του Προέδρου της ΝΔ ορίζεται Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.

    Ο κ. Ευσταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1972) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της CAEN στη Γαλλία (D.E.S.).

    Δικηγόρος Αθηνών από το 1974 έως το 2002, διετέλεσε Ειδικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (1977) και Σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού στη Γενική Διεύθυνση Σχέσεων Ελλάδος Ε.Ο.Κ. (1978-1980).

    Από το 1981 έως το 2000 ήταν στις Βρυξέλλες, Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, ενώ από το 1996 έως το 2001 ήταν Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    Συμμετείχε τέλος, στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, της Δ.Ε.Η, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών.

    Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1975 ενώ ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βρυξελλών, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βελγίου, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος. Μιλάει Γαλλικά και Ισπανικά.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Η νομιμοποίηση των βελγικών τζαμιών... σκοντάφτει στους φόβους για ενίσχυση της Ακροδεξιάς Η νομιμοποίηση των βελγικών τζαμιών... σκοντάφτει στους φόβους για ενίσχυση της Ακροδεξιάς
  2. Βέλγιο: Πογκρόμ κατά των Τούρκων αξιωματικών στο ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν Βέλγιο: Πογκρόμ κατά των Τούρκων αξιωματικών στο ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν
  3. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  4. Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Μόλενμπεκ του Βέλγιου Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Μόλενμπεκ του Βέλγιου
  5. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. De Standaard για προσφυγικό: Η Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένη De Standaard για προσφυγικό: Η Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένη
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook