Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μια τρύπα στο νερό έκαναν οι εξεταστικές κατά τον Ευ. Βενιζέλο – Λέει “όχι” σε εξεταστική για την Οικονομία

Για μήνες ολόκληρους η ελληνική κοινή γνώμη φαίνεται οτι ασχολιόταν επι ματαίω με τις Εξεταστικές επιτροπές για το Βατοπέδι, τη Siemens και τα ομόλογα.

Aυτό τουλάχιστον φαίνεται οτι λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Ο κ. Βενιζέλος διατυπώνει την άποψη ότι τελικά οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν φωτίζουν την ουσία των προβλημάτων και τάσσεται κατά της Εξεταστικής για την Οικονομία.

Σε συνομιλία που είχε με το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Αμυνας προτείνει τη σύσταση κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αναλύσει το παρελθόν και θα μελετήσει τις προτάσεις για το μέλλον.

«Οι εξεταστικές επιτροπές άλλωστε δεν προσέφεραν τίποτα στο παρελθόν, κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα και δεν γίνεται ποτέ πραγματική συζήτηση για το τι συνέβη και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού», σημειώνει.

Ο υπουργός ασκεί κριτική στη ΝΔ: «Φοβούμαι ότι είναι εκτός θέματος. Έχει ο κ. Σαμαράς την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στις παραμονές μιας εναλλαγής και ότι έρχεται ξανά η ΝΔ στα πράγματα, να σώσει τη χώρα, αυτή την αίσθηση σού δίνει. Αυτό όμως είναι μια προσέγγιση εκτός τόπου και χρόνου.»

Για τον κ. Βενιζέλο η αναθεώρηση των κομμάτων προηγείται της αναθεώρησης του Συντάγματος: «Για τα προβλήματα του συστήματος διακυβέρνησης δεν φταίει το Σύνταγμα. Φταίνε τα κόμματα.»

Τέλος, υπενθυμίζει ότι το 2007 στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου με στόχο να διασφαλιστεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει τη στενή συνεργασία του με τον πρωθυπουργό από τη θέση του υπουργού Αμυνας για την εξοικονόμηση χρημάτων από τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε