Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου – Εκλογές Μάρτη και… βλέπουμε

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Λίγα λεπτά μετά τις 12 πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βγήκε στις 13.30 χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Η Ν.Δ. προετοιμάζεται, λένε, για εκλογές 18 Μάρτη, αλλά αυτό μπορεί και να στηρίζεται στο γεγονός ότι ούτως ή άλλως ο Α. Σαμαράς έχει θέσει σε συναγερμό τον εκλογικό μηχανισμό εδώ και καιρό.

Πολλοί πάλι λένε έχουν ερωτήματα για το ρόλο που θα παίξουν οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Γ. Παπανδρέου έγινε σε μέρα κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ καθώς στο Πολιτικό Συμβούλιο κάποιοι περιμένουν έντονες παρεμβάσεις των “δελφίνων”. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Οι εκλογές ωστόσο δεν είναι όμως άμεσα συνυφασμένες μόνο με τα θέλω των κομμάτων. Υπάρχουν και τα… “δεν θέλω”.

Κάπως έτσι είναι πολλοί εκείνοι που μεταθέτουν ακόμη πιο αργά, για μετά το Πάσχα τις εκλογές καθώς τα μέτρα που ζητά η τρόικα δεν θέλει κανένα απ’ τα μεγάλα κόμματα να τα αναλάβει στις πλάτες του.

Κάπως έτσι η “ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου” είναι αρκετά βολική υπό την έννοια ότι τα μέτρα θα είναι “προίκα” στην επόμενη κυβέρνηση η οποία δεν θα τα έχει λάβει, αλλά θα πρέπει να τα εφαρμόσει (απλά) χωρίς το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Παράλληλα όμως υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η Ν.Δ. βλέπει πως η παράταση της ζωής της τωρινής κυβέρνησης αμβλύνει τις εντυπώσεις της διακυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ το κόμμα έχει φθορά και από τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση που θα κληθεί να λάβει εξίσου δυσβάσταχτα μέτρα και έτσι η συζήτηση οδηγείται ξανά στην αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Θέλουν τώρα μέτρα 25 δισ. μέχρι το 2015!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε