Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μικρό βήμα προς συναίνεση από Α. Σαμαρά αλλά υπό όρους

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με τον όρο τη μείωση των φόρων ο κ. Σαμαράς έκανε ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της πολυπόθητης συναίνεσης.

Μία μικρή χαραμάδα συνεννόησης με την κυβέρνηση άφησε να διαφανεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κ.Ο. αλλά επιμένοντας στον όρο να υπάρξει συμφωνία για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Και αυτή η χαραμάδα ανοίγει την ώρα που και ο πρωθυπουργός επιμένει στη συναίνεση και μάλιστα κύκλοι του Μαξίμου δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο νέας πρωτοβουλίας προσέγγισης του Αντώνη Σαμαρά, με τη Νέα Δημοκρατία να διαρρέει πως ο κ. Σαμαράς σε όποια τέτοια πρωτοβουλία θα σπεύσει.

O κ. Σαμαράς διευκρίνισε σήμερα πως προσφέρει συναίνεση αλλά υπό όρους, επαναλαμβάνοντας πως η μόνη λύση για ανάκαμψη της οικονομίας είναι η μείωση των φορών. Επανέλαβε δε τη φράση “‘οχι συναίνεση στο λάθος, ναι στη συναίνεση για να βγάλουμε την κοινωνία από τα αδιέξοδα. Όχι στην ψευδεπίγραφη συναίνεση εγκλωβισμού στο αδιέξοδο και πάνω από όλα όχι στη συναίνεση πίσω από την οποία, κρύβεται η αναποτελεσματικότητα και η ακυβερνησία του κ. Παπανδρέου” τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην Κυβέρνηση.

“Είναι δυνατό να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και να το παλέψουμε να επαναδιαπραγματευτούμε επιτυχώς;”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως ο κ. Παπανδρέου μιλάει γενικά και αόριστα για συμφωνία, αλλά δεν δέχεται μείωση φορολογικών συντελεστών.

Περιέγραψε την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης λέγοντας πως: “κρύβουν τις οφειλές του Δημοσίου. Τα έσοδα έπεσαν. Οι δαπάνες αυξήθηκαν. Η ανεργία αυξάνεται. “και συμπλήρωσε πως “αποδείχθηκε ότι απέτυχαν παταγωδώς. Αυτά για τα οποία προειδοποιήσουμε πέρυσι επαληθεύτηκαν”.

Ο Α. Σαμαράς αναρωτήθηκε γιατί κατηγορείται η ΝΔ από την κυβέρνση τονίζοντας πως “Τεκμηριώσαμε πλήρως τη διαφωνία μας. Δεν είπαμε όχι σε όλα, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση. Προτείναμε μέτρα και τώρα το ΠΑΣΟΚ λέει πως είναι πρόθυμο να τα πάρει, αν και δεν λέει ποια μέτρα θα υλοποιήσει. Γιατί πέρυσι δεν ζητούσαν συναίνεση έτσι πιεστικά; Πολύ απλός είναι ο λόγος. Πέρυσι η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της πίστευαν ότι το Μνημόνιο θα πετύχει και έτσι αποφάσισαν να μας αγνοήσουν.”

“Αν εγώ βάλω την υπογραφή μου θα λυθούν ως δια μαγείας τα πράγματα;” αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να “σοβαρευτεί” να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ. Να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο προτάσεων και να διαπραγματευτούν μαζί όλα τα βήματα με την τρόικα ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.

Όσο για το πότε θα υπάρξει αποτέλεσμα, όπως λένε κυβέρνηση και τρόικα μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ο Α. Σαμαράς απάντησε πως “ούτε το μνημόνιο απέδωσε επί ένα χρόνο” τονίζοντας πως το πακέτο μέτρων της ΝΔ μπορεί να αποδώσει μέσα σε έξι μήνες και να βγάλει την οικονομία από το τέλμα.

O κ.Σαμαράς απάντησε και στον κ. Καρατζαφέρη που επικαλέστηκε το ιστορικό προηγούμενο του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη, λέγοντας: “Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο να θυμίσω μια μικρή λεπτομέρεια, ότι τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να υποκύψουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναίνεσε σε δραματικό ”κούρεμα” ο Κ.Καραμανλής – video φωτο

Σενάρια για νέο τετ α τετ και ανασχηματισμό με τεχνοκράτες

Τι κρύβει η αναβολή του ταξιδιού του Κ.Παπούλια στο εξωτερικό;

Κ.Καραμανλής:Έπρεπε να είχα παραιτηθεί και από βουλευτής”

Νέα έκκληση Παπανδρέου για συναίνεση

Κάηκε ακόμα ένα χαρτί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε