Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μήνυμα Παπούλια για την 25η Μαρτίου: Παράλογη η επιμονή της Τουρκίας για πυρηνικό εργοστάσιο

Καταλήγοντας στο μήνυμα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτρέπει “με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του ’21.

Την επιτακτική ανάγκη να απαντηθεί άμεσα σε θεσμικό επίπεδο και με την απαραίτητη συνδρομή των εταίρων μας η “παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ελληνικό χώρο όσο και την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής”, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμα του, με την ευκαιρία της εθνικής παλιγγενεσίας, με αφορμή την τραγωδία στην Ιαπωνία.

“Η τραγωδία που βιώνει η Ιαπωνία μάς θυμίζει τη φθαρτότητα της ύλης, τη ματαιότητα του καταναλωτισμού και του πλούτου, την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής μπροστά στην απολυτότητα της φύσης. Μας συγκλονίζει και εγείρει προβληματισμό ως προς την τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας αλλά επίσης ως προς τις αρχές της λελογισμένης χρήσης της Επιστήμης”, αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα την Τουρκία “να καταλάβει πως δεν ζει μόνη αλλά συνυπάρχει σε ένα διεθνές περιβάλλον με συγκεκριμένους κανόνες και όρια”.

Εξάλλου ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζει ότι “στις μέρες μας, η αντιμετώπιση μίας ιστορικής πρόκλησης, όπως η οικονομική κρίση απαιτεί ανάλογη αφοσίωση σε ένα κοινό και υψηλό όραμα που θα δίνει διέξοδο σε έναν κόσμο ευμετάβλητο και κάποιες φορές δραματικά εύθραυστο”.

Καταλήγοντας στο μήνυμα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτρέπει “με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του ’21. Το οφείλουμε εξάλλου στους αγωνιστές της Επανάστασης, και ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά που αναζητά πρότυπα και σημεία αναφοράς”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε