Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μήνυμα Σαμαρά για τη διαφθορά: «Καμία ανοχή»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την υπογραφή εθνικής συμφωνίας για την εγγύηση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της χρηστής διαχείρισης ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

«Καμία ανοχή και καμία ολιγωρία στη διαφθορά. Έχουμε καθήκον να κηρύξουμε τον πόλεμο στη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους χώρους», τονίζει στο μήνυμά του ο Αντώνης Σαμαράς και επισημαίνει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χειρότερες επιδόσεις στο θέμα της διαφθοράς.

Όπως σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα που η κρίση μαστίζει τη χώρα μας, είναι ορατές περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι επιπτώσεις από τη διαφθορά, η οποία φθείρει τις ηθικές αρχές και αξίες, διαβρώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, πλήττει την εθνική οικονομία, αντιστρατεύεται την ανάπτυξη και είναι η βασική αιτία της παθογένειας στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το περιβάλλον.

Ο κ. Σαμαράς υπενθυμίζει ότι έχει ήδη εισηγηθεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη διαφάνεια στο “πόθεν έσχες” των πολιτικών, τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου.

Επισημαίνει, επίσης, ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και στη Βουλή.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι πρόσφατα η ΝΔ δημιούργησε επιτροπή προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος και σύντομα θα καταθέσει τις θέσεις της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε