Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μήνυμα Σαμαρά για την αυριανή σύσκεψη των αρχηγών: “‘Οχι εκβιασμούς στη ΝΔ!”

“Συναινούμε στον στόχο αλλά δεν στηρίζουμε τον τρόπο”, είπε μεταξύ άλλων σε κομματικό ακροατήριο ο Πρόεδρος της ΝΔ λίγες ώρες πριν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ξεκινησε την ομιλία του με την φράση: “Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία”.

Σε εκδήλωση του κόμματός του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, λέγοντας: “Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές. Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου;”, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς.

Ανέπτυξε ξανά τη θέση του κόμματός του στο ζήτημα της συναίνεσης βάζοντας τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του:

“Από την πλευρά μας, εμείς, η Νέα Δημοκρατία, βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν μπορούμε, όμως, να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν. Συναινούμε στο στόχο. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα”.

Επανέλαβε την βασική του θέση ότι ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου: “Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε που πατάμε και που πάμε: Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενός Μνημονίου, που αποδεδειγμένα, πλέον δεν βγαίνει και δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση. Ζητάμε, κυρίως, ένα πράγμα: Την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε από την κρίση. Αυτό δεν θα γίνει, αν επιβληθεί περισσότερη “ασφυξία” στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματικές οι εξελίξεις! Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε