Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μισή ώρα στο τηλέφωνο Τσίπρας – Μερκέλ για Ερντογάν και Κυπριακό

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Σχεδόν μισή ώρα διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (01.12.2016) ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Τη συνομιλία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε «πολύ καλό κλίμα», με τον πρωθυπουργό να εκφράζει τον προβληματισμό του για την αυξανόμενη ρητορική της Τουρκίας, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη σημαία της Κύπρου, την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και τα όσα είπε στη Βουλή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που χαρακτήρισε τα Ίμια «τουρκικό έδαφος».

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν απολύτως στην ανάγκη ύπαρξης και εφαρμογής της ευρωτουρκικής συμφωνίας στο προσφυγικό». Μία συμφωνία κρίσιμη, όπως αναγνώρισαν, «για το μέλλον της Ευρώπης και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησής του για το Κυπριακό, δίνοντας έμφαση στο θέμα των εγγυήσεων. Εξέφρασε, μάλιστα, την απόλυτη στήριξη της Αθήνας όσον αφορά την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Σημειώνεται, ότι όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε