Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Εξεταστική για το Μνημόνιο 3 – Μοιραίο πρόσωπο ο… Κουβέλης!

Μητσοτάκης: Εξεταστική για το Μνημόνιο 3 – Μοιραίο πρόσωπο ο… Κουβέλης!

Η χώρα θα μπορούσε να είχε γλιτώσει το τρίτο Μνημόνιο αν δεν υπήρχε το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Βαρουφάκη είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Σαμαρά, χαρακτήρισε μοιραίο πρόσωπο της κρίσης τον Φώτη Κουβέλη και επανέλαβε: ανάμεσα σε οικουμενική και εκλογές προτιμά το δεύτερο.

Όχι μόνο ο νέας πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το 3ο μνημόνιο αν δεν είχε προηγηθεί η διακυβέρνηση από τους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015 αλλά μιλώντας, το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή enikos στο Star, προανήγγειλε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα κάνει εξεταστική για τα όσα έγιναν τους μήνες πριν από της συμφωνία του Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ένα από τα μοιραία πρόσωπα στα χρόνια της κρίσης, ενώ υπερασπίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν μονόδρομος.

Για Καραμανλή και Σαμαρά: «Σέβομαι την άποψή τους. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές αλλά τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνουμε μόνοι μας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι αν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε οικουμενική κυβέρνηση και εκλογές, θα διάλεγε το δεύτερο. Κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε αναφερόμενος στην οικουμενική.

Όσο για τις εκλογές; «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ και δεν θα τις προκαλέσω», είπε μεταξύ άλλων ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό. «Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη θα συμβεί γιατί κάποιοι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν πχ το ασφαλιστικό. Γιατί θα το ψηφίσουν με άλλον πρωθυπουργό;», ανέφερε και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και είπε ότι δεν βιάζεται να γίνει εκείνος πρωθυπουργός αλλά τον ενδιαφέρει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις. Εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας «εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω» όταν αναφέρθηκε στο αγροτικό. «Τον κατηγορώ ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι νέος είναι πιο παλιός από το παλιό. Εγώ έχω ασκήσει κριτική και στο δικό μου κόμμα. Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν και αυτά τα λάθη δεν θα τα επαναλάβουμε», ανέφερε.

Επανέλαβε δε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο. «Είχαμε πει ναι από την αρχή αλλά είχαμε πει “να ρυθμίσετε από την αρχή τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες”. Ποιος πάει και πού…», είπε και κατηγόρησε για μοιρολατρία όσους θεωρούν ότι είναι βέβαιο πως θα κλείσουν τα σύνορα.

«Πήγα στις Βρυξέλλες. Φόρεσα την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Δεν άσκησα καμία κριτική για τις καθυστερήσεις και το χαμένο 6μηνο. Είπα ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια όταν η Ευρώπη δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και τήρησα υπεύθυνη στάση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ανέφερε ότι είχε και απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. «Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα. Απαιτείται να σκεφτούμε και εναλλακτικά σενάρια», συμπλήρωσε.

Για τη λίστα Μπόγιαρνς ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα όποια ονόματα Ελλήνων καταθετών συμπεριλήφθηκαν στις αρχές του 2015 και παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του ίδιου του Γερμανού πολιτικού. Σε ότ,ι αφορά την εμπλοκή του κ. Παπασταύρου είπε ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ενώ για τον πολιτικό του ρόλο την προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι βοήθησε τη χώρα. «Δεν δέχομαι κανιβαλισμούς και δολοφονίες χαρακτήρων», πρόσθεσε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Ιδίως με αφορμή δημοσίευμα που εμπλέκει τη σύζυγό του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η πολιτική ζωή επιστρέφει σε λογικές νεοαυριανισμού. Τόνισε πως είναι γνωστό σε όλους ότι με τη σύζυγό του ήταν σε διάσταση για 8 χρόνια και κατέθεταν χωριστές φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες. «Αυτά είναι γνωστά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Λυπάμαι γιατί δεν αναβαθμίζουμε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Για πρώτη φορά αναγκαστήκαμε να κινηθούμε νομικά», υπογράμμισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε