Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Θυμίζει παραμονές δικτατορίας!»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με τις παραμονές της δικτατορίας του 1967 παρομοίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τη σημερινή κατάσταση, με αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

«Χωρίς καμιά αμφιβολία βρισκόμαστε σε μία καμπή, η εποχή αυτή μου θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας, όταν ο πολιτικός κόσμος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του και να εμποδίσει την δικτατορία που την βλέπαμε να έρχεται», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Φάκελοι του Αλέξη Παπαχελά. 

«Αυτό που με τρομάζει περισσότερο σήμερα, είναι η κοινωνική αναταραχή. Η Ελλάδα ας προσγειωθεί ανώμαλα, αλλά ας προσγειωθεί. Γι’ αυτό κάνω έκκληση όλοι να σκεφτούν τις ευθύνες τους», επεσήμανε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Μπορούμε να αποφύγουμε την πτώχευση» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και έκρινε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη. Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει με κάποιο τρόπο ο οποίος ήδη διαγράφεται στον ορίζοντα.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι με τι επιτόκιο θα δανειστούμε. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα το λύσουμε στο εξωτερικό, θα το λύσουμε στο εσωτερικό παίρνοντας τα μέτρα που χρειάζονται για να προσαρμοστούμε προς τα σημερινά δεδομένα», συμπλήρωσε. Εκτίμησε δε ότι «πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Είναι δυσάρεστη επίπτωση αλλά είναι αναγκαίο. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθος που οδηγήθηκε σε εκλογές. Έπρεπε, όπως είπε, να ληφθούν πρώτα σκληρά μέτρα, ενώ μίλησε για ήπια προσαρμογή από πλευράς ΝΔ. «Από την αρχή κυβερνήσαμε διστακτικά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε