Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Η ασφάλεια προτεραιότητα της Ευρώπης»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ενεργό ρόλο της Ένωσης στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενοςς στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας που αμφισβητεί ευθέως τον δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής και πως σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες.

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μία ασφαλή Ευρώπη είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Και αυτή είναι μία αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε