Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

«Μηχανική» και βουλευτική αδράνεια.. Η Αττική και ο Πετσάλνικος

«Μηχανική» και βουλευτική αδράνεια.. Η Αττική και ο Πετσάλνικος

Τα κόμματα δανείζονται από την τράπεζα Αττικής. Δηλαδή παίρνουν τις συντάξεις των μηχανικών και τις κάνουν μισθούς επαγγελματικών τους στελεχών και νοίκια. Και τις κάνουν επίσης έξοδα για τις μετακινήσεις και τα συναφή των προέδρων τους.

Δανείσθηκε το ΠΑΣΟΚ , δανείσθηκε και η ΝΔ.
Το ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο συντάξεων των μηχανικών είναι βασικός μέτοχος της τράπεζας Αττικής.
Κανείς σύλλογος ή ένωση μηχανικών δεν εκδήλωσε μέχρι σήμερα την αντίθεσή της στον δανεισμό. Ούτε καν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Για να συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της κοροϊδίας, τα δύο κόμματα ζήτησαν δανεικά με εγγύηση την επιχορήγηση που θα πάρουν το …2017.
Θεωρώντας ότι η επιχορήγηση, πρώτον μέχρι τότε θα δίνεται, δεύτερον πως θα είναι στο σημερινό ύψος.
Όμως η επιχορήγηση είναι αντίστοιχη του εκλογικού ποσοστού.
Έτσι το ΠΑΣΟΚ, αισιόδοξα ισχυρίζεται ότι το 2017 θα υπάρχει ως κόμμα, και επιπλέον ότι τα ποσοστά του θα είναι ανάλογα αυτών του 2009.
Αντίστοιχα ισχύουν και για τη Ν.Δ.
Τα κόμματα το εζήτησαν ανερυθρίαστα. Αλλά και η τράπεζα θεώρησε, την στιγμή που τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι μηδενικά, πως το αίτημα είναι εύλογο και προς το συμφέρον των μετόχων (μηχανικών) της τράπεζας.
Και έτσι χορηγήθηκε το δάνειο. Τρία εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Πού έρχονται να προστεθούν στα 114 πού ήδη χρωστά μόνο το ΠΑΣΟΚ, κυρίως στην Αγροτική αλλά και στις Πειραιώς και Marfin.
Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης ερευνά το θέμα.
Αλλά το ερώτημα των «νωθρών» ανακλαστικών των συνδικαλιστικών φορέων των μηχανικών παραμένει.
Πρόκειται για κλάδο, που διαχρονικά έχει δείξει πως ξέρει καλά να υπερασπίζεται κεκτημένα. Μήπως λέω, μήπως η δανειοδότηση έχει σχέση και με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων; Μεταξύ των οποίων και του μηχανικού;

Ο πρόεδρος, ναι δυστυχώς είναι ακόμη πρόεδρος, της Βουλής κ. Πετσάλνικος περιμένει λέει την απόφαση της αρχής προσωπικών δεδομένων , ώστε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία πόθεν έσχες των βουλευτών.
Την περιμένει εδώ και δύο χρόνια.
Ο πρόεδρος της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων δηλώνει πως ουδέποτε η αρχή παρέλαβε τέτοιο αίτημα.
Ο κ. Πετσάλνικος δεν δίνει στη δημοσιότητα το έγγραφο που απέστειλε, αν και όποτε κάτι τέτοιο συνέβη, στην ανεξάρτητη αρχή.
Επίσης πολλοί και μάλιστα νομικά έγκριτοι, ισχυρίζονται πως καμία άδεια δεν χρειάζεται ο κ. Πετσάλνικος για την δημοσίευση των στοιχείων. Γιατί οι βουλευτές ως εκ της ιδιότητος τους έχουν αποδεχθεί την δημοσιοποίηση των προσωπικών περιουσιακών τους στοιχείων , βάσει του νόμου του πόθεν έσχες.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ποιος βουλευτής, προσοχή ποιος βουλευτής όχι ποιος πετσάλνικος, θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του κ. Πετσάλνικου και την παραπομπή του για δυσφήμιση της υπόληψης των βουλευτών.
Γιατί καθυστερώντας την δημοσίευση, αφήνει και πλανώνται, ιδιαίτερα τέτοιους καχύποπτους καιρούς, σύννεφα και υποψίες για την ακεραιότητα και εντιμότητα των βουλευτών.
Κι αν δεν θέλουν οι βουλευτές να στραφούν εναντίον του, ας τα δημοσιοποιήσουν μόνοι τους στο διαδίκτυο ή ας υπογράψουν δήλωση πως δεν τα θεωρούν προσωπικά δεδομένα και πως επιτρέπουν στον πρόεδρο να τα δημοσιοποιήσει.
Παρά το ότι ο καιρός περνά, με τίποτε από τα παραπάνω δεν αντέδρασαν οι βουλευτές. Αδρανούν!
Μήπως ο κ. Πετσάλνικος δεν είναι ο μόνος πετσάλνικος μεταξύ των βουλευτών;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε