Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μιχελάκης: «Η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι»

Μιχελάκης: «Η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι»

Να βάλει τελεία και παύλα στο θέμα της απογραφής θέλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την Τίνα Μπιρμπίλη με αφορμή το ζήτημα των αυθαιρέτων.

Κληθείς να απαντήσει στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη, καθώς και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, σχετικά με το θέμα της απογραφής στην οικονομία που διενεργήθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε πως «έχω απαντήσει, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο».

Όσο για το αν υπάρχει σχέδιο της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για την αποδόμηση του έργου του Κώστα Καραμανλή είπε: «κανένα σχόλιο. Για εμάς έχει κλείσει το θέμα».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «σκορποχώρι» και επεσήμανε ότι προκαλεί εντύπωση ότι υπάρχει στον προϋπολογισμό σχετικός κωδικός. «Δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν αυτοί οι άνθρωποι. Η κ. Μπιρμπίλη όταν υπέγραψε τον προϋπολογισμό δεν ήξερε από πού θα έβγαιναν αυτά τα 400 ή 300 εκατ. ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

«Φαίνεται ουσιαστικά η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», δήλωσε ερωτηθείς για το ύψος των spreads των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Αναφερόμενος στη δημοσκόπηση στα “Επίκαιρα”, έκρινε πως «η ψαλίδα κλείνει. Έχει φτάσει στη μία μονάδα». Τόνισε επίσης ότι στόχος της ΝΔ είναι να πείσει τους αναποφάσιστους ότι έχει το πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση. Είπε παράλληλα ότι σημαντικό βήμα είναι το “Ζάππειο 2”, όπου εκεί η πρόταση της ΝΔ θα εκτιμηθεί από τον κόσμο.

«Υπάρχει ελπίδα και διέξοδος. Η κυβέρνηση δημιουργεί αίσθημα ασφυξίας, δημιουργεί εθνική κατάθλιψη», συμπλήρωσε ενώ σε ερώτηση αν η ΝΔ θα ζητήσει πρόωρες εκλογές είπε ότι «έχουμε τοποθετηθεί, δεν έχω να σας πω τίποτα».

Σχετικά με άλλο ρεπορτάζ στα “Επίκαιρα” ότι γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σημειώνοντας πως το δημοσίευμα έχει συγκεκριμένα ΦΕΚ. «Αντί να καταργούνται θέσεις ιδρύονται, εκτοξεύοντας τα λειτουργικά έξοδα του κράτους», συνέχισε αναφέροντας ότι έχουν εγκριθεί 8.000 θέσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε