Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μιχελάκης: «Μπορεί η κυβέρνηση να κυβερνήσει;»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Αν δε μπορεί να μας το πει» είπε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως αν δε μπορεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Τόνισε δε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν υποκύπτει σε πιέσεις.

«Το ζήτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είμαστε πάντα έτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου δεν βγαίνει, επανέλαβε και τόνισε πως αυτό αντιλήφθηκε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν άκουσε με προσοχή τα όσα του είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Φιγιόν εξέφρασε ευχή. Δεν ήταν προϋπόθεση αυτό που είπε. Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε σταθερός στις απόψεις του, δεν υποκύπτει σε πιέσεις», δήλωσε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις παραινέσεις τόσο του Γάλλου πρωθυπουργού, όσο και των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ αυτά που λέει στο εσωτερικό της χώρας, λέει και στο εξωτερικό», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς και στις συναντήσεις που έχει στις Βρυξέλλες θα επαναλάβει τις θέσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο ΚΤΕ Οικονομίας του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως «με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έρχονται στα λόγια μας και δικαιώνουν τις θέσεις που από την αρχή αναπτύξαμε, αναγνωρίζουν πόσο δίκαιο είχε ο Αντώνης Σαμαράς. Συμφωνούν πως η κυβέρνηση δεν έλεγε και δεν λέει την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και την εξέλιξή της κατά τους 20 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίστηκε δικαιωμένος για αυτά που, όπως είπε, λέει τους τελευταίους μήνες ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως το μισό ΠΑΣΟΚ στρέφεται εναντίον του άλλου μισού. «Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά αόριστα συναίνεση από την αντιπολίτευση για να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της, δεν έχει τη συναίνεση των βουλευτών που τη στηρίζουν».

Το τίμημα με το οποίο πωλήθηκε μερίδιο του ΟΤΕ προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Μιχελάκης μάλιστα σχολίασε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, εκτιμώντας πως το τίμημα των 29 ευρώ ανά μετοχή ήταν τότε χαμηλό, ενώ σήμερα το τίμημα δεν ξεπέρασε τα 8 ευρώ ανά μετοχή. «Αυτό δείχνει την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ. Και δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνημα “Αγανακτισμένων” Πολιτικών κατά Παπακωνσταντίνου – Όχι στα μέτρα αλλά ναι από πολλούς στις πρόωρες εκλογές

Ευρωπαϊκό “πρέσινγκ” στο Σαμαρά που επιμένει σε έξοδο απ’ το μνημόνιο

Μετά το “μαστίγωμα” Παπακωνσταντίνου έρχονται εναλλακτικά μέτρα – Ποιά είναι αυτά και πόσο λιγότερο σκληρά είναι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο άφησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Μπαρόζο προς Έλληνες πολιτικούς: «Πείτε την αλήθεια στο λαό»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε