Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Μίζα 2 εκατομμυρίων σε υπουργό της Ν.Δ.

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Την Τρίτη είναι πολύ πιθανό να γίνει γνωστό το όνομα του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο φαίνεται να αναφέρεται το ιδιόχειρο σημείωμα του Μ. Χριστοφοράκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” στελέχη της εξεταστικής επιτροπής ανεβάζουν τη μίζα στα 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς στο ιδιόχειρο σημείωμα του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου γίνεται αναφορά για 50% με βάση τα συμφωνηθέντα και αφορά σε ένα εκατομμύριο.

Το σημείωμα γράφει:

“να στείλουμε το 50% των συμφωνηθέντων στον άνθρωπό μας του υπουργικού συμβουλίου”

Το ιδιόχειρο σημείωμα του αφεντικού της Siemens έχει συνταχθεί αρχές του 2008, και αυτό το στοιχείο κάνει την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας να μιλάει για πλαστό έγγραφο καθώς ο κ. Χριστοφοράκος είχε παραιτηθεί μήνες πριν. Είναι γνωστό πάντως ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος κινούσε για πολύ καιρό μετά την παραίτησή του τα νήματα στη siemens Ελλάδος.

Η κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα της μίζας σε υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά ανώνυμη κυβερνητική μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε ότι “το ντοκουμέντο υπάρχει και ζητάει απαντήσεις”.

Το σημείωμα Χριστοφοράκου είναι εδώ και καιρό στα χέρια της Δικαιοσύνης, αλλά από τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής εντοπίστηκε μόλις πρόσφατα και έτσι είναι απορίας άξιο γιατί η Δικαιοσύνη μέχρι τώρα δεν το αξιολόγησε.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Τζαβάρας κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι παρόμοιο έγγραφο που φέρεται να είναι ιδιόγραφο σημείωμα του φυγόδικου πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, δεν υπάρχει στη δικογραφία, ενώ το ανεζήτησε και δεν το βρήκε στη γραμματεία της επιτροπής. 

Κατά τον ίδιο, δεν νοείται να “αποσύρεται” έγγραφο, ενώ ως προς την ουσία, έκανε λόγο για πλαστό ή χαλκευμένο έγγραφο ή προϊόν ψευδούς βεβαίωσης, αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστά “απόπειρα φτηνού συμψηφισμού”. 

Αντιθέτως η Βασιλική Τσόνογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής δίδοντας εξηγήσεις στους δημοσιογράφους μίλησε για email και όχι ιδιόχειρο σημείωμα, ότι προέρχεται από τον ΝYDESIGNGROUP@AOL.COM και παραλήπτης είναι ο MARIO KATSIKAS@FARAN.GR με μεταφρασμένη αναφορά “να δοθεί το 50% των συμφωνηθέντων στο μέλος του υπουργικού συμβουλίου” και ημερομηνία 11/3/2008 χωρίς αναφορά σε ποσό. 

Σημείωσε ότι το έγγραφο περιέχεται στη δικογραφία και έχει επισήμως μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Από την πλευρά της ΝΔ σχολιάστηκε ότι οι εξηγήσεις ανατρέπουν τα όσα εγράφησαν: “Από το Σάββατο μέχρι σήμερα ο Χριστοφοράκος έγινε ΝYDESIGNGROUP, το χειρόγραφο έγινε ηλεκτρονικό μήνυμα και ο άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου έγινε γαλάζιος υπουργός”. 

Η ΝΔ χαρακτηρίζει ύποπτη την προέλευση του συγκεκριμένου mail από τη στιγμή που δεν έχει εισαχθεί μέσω αποδεικτικού υλικού, ούτε έχει χαρακτηριστικό αριθμό ταυτότητας όπως όλα τα έγγραφα της δικογραφίας. 

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία να πάει στην Εξεταστική ο Σημίτης

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην κλήτευση και εξέταση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αλλά και του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρη Καστανίδη (νυν υπουργού δικαιοσύνης) και των στενών συνεργατών του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρου Τσουκάτου και Γιώργου Πανταγιά. 

Σε ενημέρωση του επικεφαλής των βουλευτών τη αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτροπή, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, τονίσθηκε ότι κρίνεται απαραίτητη η κατάθεση του κ. Καστανίδη γιατί ήταν εκείνος που κλήθηκε να διαχειριστεί το Σεπτέμβριο του 1997 την υπογραφή δεκάδων προγραμματικών συμβάσεων ύψους 1 τρισ. δραχμών που έδιναν τη δυνατότητα στο δημόσιο να προχωρεί σε απευθείας αναθέσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε