Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δ.Αθηναίων ζητεί η Α.Παπαρήγα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Δήμου Αθηανίων, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα κάνει λόγο για ελλείψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών που προσλαμβάνουν, όπως επισημαίνει, εκρηκτικές και επικίνδυνες για το λαό διαστάσεις.

Κατηγορεί παράλληλα τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δημιούργησαν και συντήρησαν επί σειρά ετών το αντεργατικό καθεστώς των συμβασιούχων «προκειμένου να είναι όμηροι τους καθώς και των εκάστοτε δημοτικών αρχών που ελέγχουν τα δύο κόμματα».

«Αυτή την περίοδο με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα οι απολύσεις των συμβασιούχων είναι ενταγμένες στο σχέδιο συρρίκνωσης του εναπομείναντος δημόσιου τομέα για τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στους δήμους», σημειώνει η κ. Παπαρήγα.

Ζητεί τέλος από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, καθώς και να διασφαλίσει τη στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων με προσωπικό που θα έχει πλήρες ωράριο, μισθούς και ασφάλιση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε